Wiekslag zet zegereeks voort

26 mei 2009
Wiekslag zet zegereeks voort

ALBLASSERDAM - In het tweede weekeinde van de Kringkampioenschappen zorgden de zwemmers van Wiekslag wederom voor veel succes in het Aquapulcabad in Dordrecht. Zevenmaal werd een Wiekslagger tot kringkampioen gehuldigd en de twaalf zilveren en drie bronzen medailles erbij maakten het feest compleet. Milou Julicher bracht 2 kringtitels op haar naam, 100 vrij en 200 vlinder, en werd driemaal de zilveren winnares, 50 en 100 rug en de 200m wisselslag. Met een A-tijd veroverde zij ook het brons op de 50 vrij.

Tanja van Essen pakte fraai de kringtitel op de 200m wisselslag in 2.35.96. Verder verzilverde zij haar 100m rugslag start met erbij een NK-ticket. Op de 100 vrij en 50 rug kreeg zij de B-tijd toegewezen en het resultaat was dubbelzilver. Het zat Tanja ook niet mee bij de 50m vrije slag, de jury gaf haar alweer de B-tijd en nu werd het brons. Leeftijdgenote Dian Kortleve werd kringkampioene op de 100m en 50m rugslag; bij deze laatste overwinning verdiende zij alweer een startbewijs voor de NK. Met een fraai pr kreeg Dian het brons omgehangen na de 200m wisselslag. Naomi Julicher werd gehuldigd als kringkampioene op de 200m vlinder en wisselslag, maar zij was ook verguld met het zilver op de 50m rugslag met erbij een NK-ticket en zilver op de 100m rug. Vivianne van den Broek had wegens een blessure veel afstanden moeten schrappen en haar buit was tweemaal zilver, 50 en 100m vrij en een nipt 4e plaats bij de 50m rugslag.

Bij de jongens was Johnno Peters de enige medaillewinnaar: fraai zilver op de 50m schoolslag, terwijl hij op de dubbele afstand nipt vierde werd. Bij de afsluitende estafette 4x100 vrij werd Wiekslag, met Tanja, Dian, Milou en Vivianne, netjes derde van de zestien teams.

Vermeldenswaard waren vele andere prestaties van dit weekeinde. Chiel-Jan Harleman werd o.a. 6e bij de 50 school met een pr en 8e op de 100m vlinderslag. Vicky Xanthopoulou finishte verrassend als zevende op de 50m rugslag en Ruben van Erk werd zesde bij de 200m rugslag, waarbij Hassanen Aljanabi als 9e finishte. Met dikke pr’s werd Ruben op de 100m school en vlinderslag twaalfde. Leeftijdgenoot Rowin Vonk zwom naar een nette 10e plaats op de 100m vlinderslag en Daphne Scheurwater eindigde als vierde op de 200m schoolslag en  vijfde op de 100m vrije slag. Ook Chantal van Rikxoort kwam weer prima van de startblokken met o.a. een vijfde plaats op de 200m vlinderslag en zesde op de 200m schoolslag. Marloes Boele werd met een dik pr tiende op de 200m schoolslag. Alex van den Berg finishte tussen clubgenoten Ruben en Rowin als dertiende bij de 50m vlinderslag. Het pr-record ging naar Johnno Peters met 10.78 seconden op de 400m vrije slag, waarbij hij overigens als keurige tiende eindigde. Op de foto staat de bijna voltallige Wiekslagploeg met een tevreden trainer, Paul Weijers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.