Kinderdijk geeft na 45 minuten gas

11 mei 2009
Kinderdijk geeft na 45 minuten gas

ALBLASSERDAM - Voorafgaand aan de wedstrijd werd Martijn Tuijtel in de bloementjes gezet omdat hij zijn 200 wedstrijd speelde in het eerste team van Kinderdijk. Na een stroef begin werd er pas in de vijfde minuut gescoord door Swift, waarna Kinderdijk na een kwart van de wedstrijd met 3-2 voorkwam. De doelpunten werden gescoord door 2x Martijn Tuijtel en Bart de Wit, beiden uit een vrije positie dicht bij de korf. Swift kwam op gelijke hoogte na een mooie doorloopbal. Beide ploegen verdedigden stug waardoor er niet veel werd gescoord.

In de 18e minuut scoorde Kinderdijk twee maal door goed vrijspelen van Daniëlle Commandeur. Zij scoorde onder de korf en in dezelfde minuut volgde Bart de Wit met een afstandsschot: 5-3. De volgende acht minuten kwam men niet tot scoren. Swift kwam wat dichterbij door een doorloopbal maar in de volgende aanval scoorde Marcha van Es met een afstandsschot 6-4. In de laatste twee minuten scoorden beide teams bij Kinderdijk scoorde Daniëlle Commandeur door een goed uitgespeelde aanval en zorgde voor een ruststand van 7-5.

Na de thee liep het moeilijk door weer stug verdedigen. Swift speelde lange aanvallen maar zij konden daar niet uit scoren. Kinderdijk begon met zeer goede aanvallen maar het lukte ook hen niet om te scoren. Pas na tien minuten in de tweede helft ging het lopen. De Kinderdijkers deden er een schepje bovenop zodat ze in vijf minuten uit liepen naar 11-5 door scores van Marcha van Es, Steven de Graaf en Annemarie van der Klooster en nog een benutte strafworp van Daniëlle Commandeur. Weer acht minuten waarin niet gescoord werd.

Pas in de 23e minuut zorgde Elizabeth Heijes met een afstandsschot en een vrije bal voor 13-5. Bij Swift was het kaarsje uit en geloofde men er niet meer in. Annemarie van der Klooster en Bart de Wit werden vervangen door junioren Rianne Borsje en Martijn Kreuk. Swift scoorde met een afstandsschot maar Kinderdijk gelijk er na ook met twee afstandsschoten van Wim den Hollander en Martijn Tuijtel. Stand 15-6. Swift scoorde nog tweemaal en Martijn Kreuk bekroonde zijn invalbeurt met een raak schot. Eindstand 16-8.

Volgende week speelt Kinderdijk tegen het op de tweede plaats staande Tjoba uit ’s-Heer –Hendrikskinderen. Aangezien zij gelijk  speelden is het verschil 4 punten in het voordeel van Kinderdijk, met nog drie wedstrijden te spelen. Kinderdijk kan zich aanstaande zaterdag al kampioen noemen als ze de punten mee naar huis kunnen nemen. In dit seizoen zowel op het veld als in de zaal is echter nog niet gelukt van Tjoba te winnen.

Scores: 3x Daniëlle Commandeur en Martijn Tuijtel,  2x Marcha van Es, Elizabeth Heijes en Bart de Wit 1x  Annemarie van der Klooster, Steven de Graaf, Wim den Hollander en Martijn Kreuk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.