KDO succesvol op springwedstrijden

27 april 2009
KDO succesvol op springwedstrijden

ALBLASSERDAM - Op hun laatste wedstrijd in het Rayon Turntoernooi (RTT) redden de jeugdmeisjes het net niet tegen Salto uit Nieuwpoort. De springgroep van KDO had meer succes. Zij gingen met vier medailles naar huis.

Op de Rayon Springwedstrijden, die dit jaar in Werkendam gehouden werden, was de springgroep van KDO vertegenwoordigd met een jeugd heren (mix) team en junioren dames (mix) team. KDO deed mee aan de onderdelen kast-plank, kast-minitrampoline, paard-minitrampoline, minitrampoline los en lange mat. Met puntentotalen van gemiddeld 8,00 punten voor de verschillende toestellen, mocht KDO in totaal vier medailles in ontvangst nemen.
De junioren dames van KDO wisten op de minitrampoline en paard-minitrampoline een eerste plaats te behalen. De jeugd heren gingen naar huis met tweemaal een bronzen medaille, voor kast-plank en minitrampoline.

Bij de RTT waren de jeugdmeisjes van KDO minder succesvol. Op de laatste RTT wedstrijd van het seizoen was Salto uit Nieuwpoort te gast in Alblasserdam. De meisjes van KDO moesten het zonder de geblesseerde Nadine de Kloe doen, zij zat met een gebroken vinger tussen het publiek. KDO begon de wedstrijd op sprong, waar nette overslagen werden geturnd. Vervolgens werden op brug goede oefeningen gedraaid, maar hier was de tegenstander te sterk voor KDO. Ook op de onderdelen vloer en balk lieten de meisjes goede oefeningen zien. Toch was ook hier Salto beter. Uiteindelijk verloor KDO de wedstrijd met 126.65 tegen 136.65 voor Salto. Beste turnster van KDO was Vera Mennen op een vijfde plaats met 33.35. Veerle van Deursen eindigde als zesde, gevolgd door Esmée Koops op de zevende plaats. Amber Bakema eindigde op een knappe 10de plaats en met slecht 0.05 minder was er een 11de plaats voor Louise Kusters.

Meer informatie is te vinden op www.kdo-alblasserdam.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.