Winst voor Kinderdijk in Arnemuiden

27 april 2009

ALBLASSERDAM - Kinderdijk had achteraf gezien minder problemen met de trots van Arnemuiden dan was verwacht. Met een sterk kwartet dames en een meelevend publiek is het weinig teams gegund de 2 punten bij TOP(A)  mee naar huis te nemen.

De Kinderdijk dames speelden een sterke wedstrijd tegen de veel scorende Zeeuwse dames. Met volle inzet traden zij hun opponenten tegemoet en in scorend opzicht bleef de balans vrijwel in evenwicht. Van Es opende zoals gewoonlijk vanachter de korf de score. Met een fraaie onderhandse bal werd de stand echter weer gelijk getrokken. Nadat door TOP een strafworp was gemist, bracht De Wit zijn team op voorsprong. Uit prima combinaties was De Graaf tweemaal succesvol en legde hij de basis voor de uiteindelijk overwinning.

De geel-blauwen gaven weinig ruimte weg en TOP slaagde er niet in langszij te komen. De rebound was deze middag voor de Kinderdijk heren en het was jammer dat van het vele balbezit te weinig gebruik werd gemaakt om de score op te voeren.  De 5 – 7 tussenstand had voor het octet van Johan van Barneveldt hoger uit moeten pakken. De Graaf was direct na het tweede beginsignaal van de goed leidende scheidsrechter Berghuis uit Dordrecht trefzeker. Beide teams kwamen vervolgens 12 minuten niet tot scoren waarna Heijes met een knappe treffer het verschil op 4 punten bracht. Met nog een kwartier te gaan en een 6 – 11 voorsprong was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

In de slotfase maakte De Wit nog plaats voor Zanen waarna de hardwerkende Van der Klooster en Tuijtel de uiteindelijke eindstand op 8 – 13 bepaalden. Coach Van Barneveldt was content met het optreden van zijn team.. We wisten de flow er bij TOP uit te halen waardoor het thuis nog ongeslagen team verdiend 2 punten afhandig werd gemaakt. Volgende week hebben de geel-blauwen weer een weekend rust en op 9 mei maakt het Middelburgse Swift zijn opwachting op sportpark Molenzicht.

Scores Kinderdijk: Steven de Graaf 3x, Bart de Wit 3x, Marcha van Es 2x, Elizabeth Heijes 2x, Martijn Tuijtel 1x, Annemarie v.d. Klooster 1x en
Daniëlle Commandeur 1x. 

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.