Onderzoek naar woonvormen bij Souburgh

23 april 2009

ALBLASSERDAM - De gemeente Alblasserdam gaat onderzoek doen naar de realisatie van drie verschillende woonvormen op het braakliggende terrein aan de Vinkenpolderweg, nabij sportpark Souburgh. Het is de bedoeling dat daar (1) koopappartementen komen, evenals (2) woningen voor mensen met een licht verstandelijk handicap (die begeleid wonen). Ook wil de gemeente (3) een groep woonwagenbewoners van de Staalindustrieweg vestigen aan de Vinkenpolderweg.

Maar of dit allemaal samen kan in het genoemde gebied is nog maar de vraag. De gemeente heeft 213.000 euro beschikbaar om te onderzoeken of er genoeg ruimte is voor deze woonvormen en of hoe deze groepen bewoners op een goede manier naast elkaar kunnen gaan wonen. Tevens wordt onderzocht of de rotonde van de Edisonweg een vierde tak kan krijgen, die dan als ontsluitingsweg voor het nieuwe woonwijkje kan gaan dienen. De afrit van de Torenweg met de Vinkenpolderweg kan dan komen te vervallen. Deze kruising wordt als verkeersonveilig gezien.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.