Recordomzet voor Mondial movers

22 april 2009
Recordomzet voor Mondial movers

ALBLASSERDAM - Als aandenken aan een bijzondere jaarvergadering  is door Mondial Movers voor alle ruim zeventig aanwezigen een heuse kip geadopteerd. Daarmee geeft de Alblasserdamse verhuisorganisatie aan een koploper te zijn binnen MVO Nederland.
Dat Mondial Movers MVO nog steeds hoog in het vaandel heeft staan, bleek ook weer eens tijdens de dit voorjaar gehouden jaarvergadering. De ruim zeventig aanwezigen, uit binnen- en buitenland,  konden tijdens de jaarvergadering volledig instemmen met de huidige koers van de onderneming, waarbij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen als sinds 2005 de leidraad is. Voor alle aanwezigen had de verhuisorganisatie via www.adopteereenkip.nl een kip geadopteerd. In het adoptiepakket zitten onder meer ‘eierbonnen’, daarmee kunnen biologische eieren worden afgehaald bij speciale verkooppunten door het hele land. Het idee achter deze gift is dat op deze wijze alle aanwezigen het hele jaar door herinnerd worden aan de koers van het bedrijf, terwijl op hetzelfde moment een aantal kippen een aantoonbaar beter leven zal hebben.

Mondial Movers heeft een uitstekend 2008 achter de rug. Ten opzichte van 2007 steeg de omzet vorig jaar met maar liefst 15 procent. Bovendien bereikte de omzet een recordhoogte van bijna 12 miljoen euro. Tijdens de jaarvergadering in Otterlo vernamen de 22 aandeelhoudende verhuisbedrijven van Tom Stuij, algemeen directeur Mondial Movers, dat een zelfde omzetstijging ook voor 2009 wordt verwacht.
Naar verwachting zal, terwijl veel bedrijven juist minder omzet maken, de omzet in 2009 stijgen.
Dat heeft alles te maken met de door Mondial Movers voor haar aandeelhouders afgesloten nieuwe contracten. De huidige contracten hebben een looptijd tot in 2012 en vertegenwoordigen een waarde van meer dan 25 miljoen euro. Overigens staat de door Mondial Movers gegenereerde omzet los van de omzet die rechtstreeks door de verhuisbedrijven wordt behaald.

Het financiële resultaat was, volgens de door DRV Accountants opgestelde jaarrekening, positief en volgens verwachting. Voor 2009 is eveneens een behoorlijk positief saldo voorzien. Het eigen vermogen van het samenwerkingsband heeft de afgelopen 10 winstgevende jaren een forse groei doorgemaakt.  Daardoor is de continuïteit van het bedrijf gezekerd.
De Raad van Commissarissen heeft afscheid genomen van Gert Kattenberg van Mondial Kattenberg Verhuizingen uit Nunspeet (bereiken maximale periode). Hij is vervangen door Ben Willems van Mondial Bern Willems Verhuizingen uit Sittard. Jolanthe Baars van Mondial Baars Verhuizingen uit Haarlem (afloop eerste periode) is herbenoemd. Verder is president-commissaris Rokus Vlot van Mondial Vlot Verhuizingen uit Sliedrecht herbenoemd voor een tweede periode van 3 jaar.
De uit 1990 stammende aandelenstructuur wordt in 2009 aangepast aan de groei van de organisatie en Holland van Gijzen Advocaten en Notarissen is gevraagd de wijziging te begeleiden.

Foto:  Tom Stuij, directeur Mondial Movers, geeft tijdens de jaarvergadering uitleg over de adoptiekip. Foto: Mondial Movers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.