Laatste competitieronde Wiekslag

20 april 2009

ALBLASSERDAM - Zaterdag werd in Dordrecht het laatste deel van de ZRO-A competitie gezwommen en de Alblasserdamse club deed dit met wisselend succes. Vivianne van den Broek won het goud bij de 100 meter vlinderslag in 1.08.95 en Sylvana Kusters tekende voor een mooie zevende plaats. Vivianne werd tevens de zilveren winnares bij de 100m vrije slag met Tanja van Essen als nipte vijfde. Tanja had al zilver bemachtigd op de 50m rugslag in 33.87 en dit was voldoende voor een NK startbewijs. Dian Kortleve tikte exact 1 seconde later dan Tanja de eindplaat aan en werd hiermee vierde.

Ook dicht bij het ereschavot finishte Chantal van Rikxoort, vierde op de 50m schoolslag, en zij boekte - evenals leeftijdgenote Vicky Xanthopoulou - een flink pr bij de vrije slag. De jeugdige Daphne Scheurwater zwom een prachtige 100m vrije slagrace, 1.11.56, en verbeterde haar 50m badtijd met dik 5 seconden. Helaas kwam zij 0.4 seconden tekort voor een NJK limiet. Michael van der Plaat nam de zware 400m wisselslag voor zijn rekening en bij de dames stond de 200m vlinderslag op het programma, waarbij Naomi Julicher en Dian Kortleve de competitiepunten verdienden. In het 50 meter Aquapulcabad slaagden diverse zwemmers er in hun 25 meter badtijd te verbeteren. Rowin Vonk en Hassanen Aljanabi deden dit op de 100m vrij en Johnno Peters bij de 50m rugslag. Bij de 200m wisselslag onder 12 jaar waren zelfs drie kanjers: Veerle van Deursen met bijna 2 seconden, Mike Kouwenhoven met 6 seconden op een prachtige 5e plaats, maar het pr-record was voor Marloes Boele met 8.90 seconden. De jongere garde boekte eveneens goede resultaten bij de estafettes: een vierde plaats op de 4x50 wissel met Mike, Cheyenne, Veerle en Thomas en een fantastische tweede plaats bij de 4x50 vrij met Marloes, Steven, Daphne en Mike in de hoofdrol.

Clubgenote Milou Julicher was er deze ronde niet bij, want zij had voor de Swim Cup in Amsterdam gekozen, waar de nationale en internationale topzwemmers vier dagen lang in het Sloterparkbad strijd leverden. De 100m vrij was met zoveel concurrentie goed voor een prima 45e plaats, tweemaal een 23e ranking op de 100 rug- en vlinderslag, een 20e plaats bij de 50m rugslag en als klap op de vuurpijl op de laatste dag een 16e plaats bij het onderdeel 200m rugslag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.