Klanttevredenheid Drechthopper verbeterd

08 april 2009

ALBLASSERDAM - Mensen die gebruik maken van de Drechthopper en Sliedrechthopper zijn meer tevreden over deze voorziening dan een jaar geleden. Op de onderdelen wachttijden en omrijtijden scoren de Hoppers nu een voldoende, al blijven dit wel de minst gewaardeerde onderdelen. Het meest tevreden is men over de chauffeurs, telefonisten, ritbestel- en informatielijn. Dat blijkt uit een Klanttevredenheidsonderzoek onder 3000 pashouders.

 De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ondersteunt mensen om deel te nemen aan de samenleving. Voor mensen met beperkingen en ouderen is er Wmo-vervoer. Binnen de Drechtsteden is dit het collectief vraagafhankelijk vervoer, de DrechtHopper en SliedrechtHopper. De Hoppers vervoeren mensen met een Wmo-indicatie en ouderen vanaf 75 jaar van deur tot deur.

 Begin 2008 is onderzoek gedaan naar de klanttevredenheid van de Hopper pashouders. Begin 2009 is dit onderzoek herhaald. Zowel in 2008 en 2009 hebben 3.000 pashouders deelgenomen aan het onderzoek. Het laatste onderzoek laat een duidelijke stijging zien van de tevredenheid van de gebruikers. Het meest tevreden is men over de chauffeurs, telefonisten, ritbestel- en informatielijn. Zij scoren een ruime 7.

Iets minder tevreden is de gebruiker over de wacht- en omrijdtijden. Deze scoren gemiddeld een 6. Bij het vorige onderzoek kregen de wacht- en omrijdtijden nog een onvoldoende, dus deze onderdelen van de dienstverlening zijn wel duidelijk verbeterd.

 Wethouder A. Vogel, portefeuillehouder Wmo: “Ik ben blij met de stijging van de tevredenheid onder de gebruikers van deze voorziening. Naar aanleiding van de klachten die er waren we maatregelen genomen. Die hebben gelukkig effect gehad,maar we zijn er nog niet. Met name voor de Sliedrechthopper vinden we dat het beter moet met de wacht- en omrijtijden.’’ De Bestuurscommissie van de Sociale Dienst Drechtsteden heeft besloten het contract met Personenvervoer Drechtsteden met een jaar te verlengen. Wel zijn er nog zorgen over de klachten, ook al betreffen die minder dan één op de duizend ritten.

 Er zijn op dit moment 8.000 pashouders met een Wmo-indicatie en 5.000 pashouders 75+, die gebruik kunnen maken van de Hoppers. Per jaar worden ongeveer 320.000 ritten verreden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.