Sterk NK Ploegen junioren meisjes ARB

31 maart 2009
Sterk NK Ploegen junioren meisjes ARB

ALBLASSERDAM - afgelopen zaterdag nam de Alblasserdamse Reddingsbrigade met één junioren meisjesteam mee aan het Nederlands Kampioenschappen zwemmend redden, ook wel het NK ‘ploegen’ genoemd. Dit vond dit jaar plaats in het Limburgse Echt.

Bij deze estafettewedstrijd dienen zes onderdelen gezwommen te worden, waarna uit de beste vijf tijden per brigade het eindklassement wordt opgemaakt. Daphne Scheurwater, Chantal van Rikxoort, Corine Leenheer, Manouk van den Berg en Sylvana Kusters wisten het uiteindelijk te schoppen tot een vierde plaats in het totaalklassement van dertien ploegen. Op de 4×50 meter lijnredding behaalde zij de eerste plaats, evenals bij de 4×50 meter torpedoboeiestafette. En hoewel er bij het laatstgenoemde onderdeel strafpunten werden uitgedeeld, kwam het team dicht bij het Nederland record dat ook op naam staat van de ARB.

Bij dit evenement werden tevens de prijzen uitgereikt voor de Nationale Competitie, waarbij de stand wordt opgemaakt uit de beste tijden per drie onderdelen uit het afgelopen jaar. Daarbij mochten de Alblasserdamse meiden een beker in ontvangst nemen voor de derde plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.