Wiekslagjeugd zwemt pittige afstanden

23 maart 2009
Wiekslagjeugd zwemt pittige afstanden

ALBLASSERDAM - Zaterdag 21 maart werd in Dordrecht de laatste Speedo ronde gezwommen. Er moesten heel wat zware afstanden afgelegd worden. De 9-jarige Romy de Laat zwom voor het eerst de 200m wisselslag en tikte daarbij fraai als 9e aan. Op de 100m vrij werd zij achtste en leeftijdgenote Daisy Peter zwom ruim 8 seconden van haar tijd af. De enige medaille werd behaald door Thomas Verhoeven, zilver op de 100m vlinderslag, en op de 100m schoolslag werd hij nipt vierde. Hassanen Aljanabi zwom zijn 200m rugslag dik 15 seconden sneller dan tevoren en pakte het pr-record op de 200m vlinderslag: 17.81 seconden, met verbetering van zijn 50 en 100m tussentijden.

Cheyenne Visser werd respectievelijk 6e en 7e op de 100m rug en 400m vrije slag bij de 10-jarige meisjes. Voor de 10 t/m 12 plaats tekenden Kimberley Westra, Veerle van Deursen en Anne Brouwer. Louise Kusters zwom voor het eerst de zware 200m vlinderslag. Ruben van Erk en Rowin Vonk boekten mooie pr’s op deze afstand. William Bakker werd 8e op de 100m schoolslag en zwom de 100m vlinderslag in een nieuwe tijd. Johnno Peters finishte met een vet pr als zesde op de 200m rugslag.

In Eindhoven nam een 6-tal dames deel aan een limietwedstrijd in de Tongelreep in Eindhoven. Tussen de toppers van Nederland zwom Naomi Julicher naar een 8e en haar nicht Milou naar een 10e plaats op de 200m rugslag. Een mooie 10e plaats werd bereikt door Vivianne van den Broek op de 100m vlinderslag, terwijl Sylvana Kusters hier met pr naar een 15e plaats zwom. Tanja van Essen scoorde hoog bij de 100 en 200m vrije slag en de jeugdige Dian Kortleve wist op de 100m rugslag een mooie 15e plaats te behalen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.