Kaboutersport krijgt wederom een vervolg in Alblasserdam

16 maart 2009
Kaboutersport krijgt wederom een vervolg in Alblasserdam

ALBLASSERDAM - Kinderen uit de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs in Alblasserdam kunnen komende maanden weer naar hartelust kennismaken met maar liefst 10 verschillende sporten, dankzij Kaboutersport. De lessen zullen vanaf woensdagmiddag 1 april wekelijks plaatsvinden in Sportcentrum Blokweer.

Tijdens het vorige schooljaar was er ook al een aantal keer een mogelijkheid deel te nemen aan Kaboutersport, dat in het kader van de Buurt-Onderwijs-Sportimpuls (BOS) door de gemeente Alblasserdam werd geïnitieerd. Dit bleek zo’n succes dat men met maar liefst drie volle groepen kon starten. Om aan het enthousiasme van deze kinderen en hun ouders tegemoet te komen heeft de gemeente Alblasserdam besloten om voor een 3de maal het project Kaboutersport te organiseren. Komende week wordt er weer een informatiefolder met aanmeldingsstrookje op de basisscholen in Alblasserdam verspreid.

Stichting Hattrick
Voor de coördinatie en uitvoering van het project Kaboutersport heeft gemeente Alblasserdam samenwerking gezocht met Stichting Hattrick. Hattrick was ook in het schooljaar 2007 - 2008 al verantwoordelijk voor de uitvoering van de lessen. Deze stichting verzorgt in verschillende Drechtstedengemeenten diverse sportstimuleringsactiviteiten en staat garant voor deskundige en vakbekwame sportlessen. Ook de administratieve handelingen worden wederom verzorgd door Stichting Hattrick.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om, naast het insturen van een inschrijfformulier, ook via de website in te schrijven. Dit kan op de website van stichting Hattrick: www.stichtinghattrick.nl Klik vervolgens op Sport & School en daarna op de button Kaboutersport. Hier kan doorgeklikt worden voor inschrijving. Na aanmelding worden de kinderen in een groep ingedeeld, waarna de ouders een uitnodiging voor de eerste les per email of per post ontvangen.

De sporten
De sportlessen vinden weer plaats op de woensdagmiddag tussen 13.00 uur en 16.00 uur. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt met één, twee of drie groepen gestart. De organisatie heeft ervoor gekozen om zoveel mogelijk sporten aan te bieden waarvan ook verenigingen actief zijn in Alblasserdam. Hierdoor kunnen de kinderen na alle lessen zelf een keuze maken welke sport hen het leukste lijkt om in verenigingsverband te beoefenen. De organisatie heeft waar mogelijk samenwerking gezocht met bonden en verenigingen. Sporten die komende periode aan bod komen zijn: korfbal, volleybal, voetbal, tennis, judo, hockey, gymnastiek en atletiek.

Voor meer informatie over de lessen Kaboutersport kunt u contact opnemen met Stichting Hattrick, Ron Tempelaar 078-6450039.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.