Wiekslag zwemt voor goed doel

13 maart 2009
Wiekslag zwemt voor goed doel

ALBLASSERDAM - Op zondag 15 februari jl. ging Wiekslag met een 18-tal zwemmers richting Numansdorp om daar verdeeld over 3 teams te zwemmen voor Svens Challenge. SVENS: Samen Voor Een Nieuwe Start!.

Sven is een jongen van 11 jaar die zwemt bij ZPC Numansdorp. Bij hem is zo’n anderhalf jaar geleden leukemie geconstateerd. Nu gaat het gelukkig de goede kant op met hem en hij wilde hij graag iets terug doen door geld in te zamelen voor het Sophia Kinderziekenhuis, zodat er nog meer onderzoek gedaan kan worden naar kinderen met kanker, en voor de “Doe Een Wens Stichting”. Zij vervullen wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Zij hebben zijn allergrootste wens (Graceland bezoeken) afgelopen zomer vervuld.

De bedoeling was veel sponsorgeld op te halen door per team zoveel mogelijk banen te zwemmen in 1 uur tijd. En we kunnen wel zeggen dat dit gelukt is. Er is een bedrag opgehaald van meer dan € 32.000,-- op deze dag door alle zwemmers/verenigingen tezamen. Deels is dit opgebracht door de zwemmers van Wiekslag die zelf in hun eigen omgeving sponsorgeld hebben opgehaald voor deze twee goede doelen. Maar ook mogen we de sponsoren van Wiekslag zelf niet vergeten, die hebben bijgedragen voor dit goede doel. Onze speciale dank gaat dan ook uit naar: Hak BV, grond, weg en waterbouw, Alblasserdam, Bartels grondwerken BV uit Moerstraten en IT-bedrijf 42 BV uit Zoetermeer

Door een rekensommetje toe te passen op het opgehaalde sponsorgeld in combinatie met het aantal gezwommen banen zijn de Wiekslagteams geëindigd op een 4e, 6e en 9e plek van de in totaal 16 teams die in de categorie Junioren waren ingedeeld. Een mooi resultaat in alle opzichten op deze bijzondere dag. Op bijgaande foto staan de jongste 2 Wiekslagteams. In het fotoboek op www.wiekslag.net is een reportage te bekijken van dit evenement.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.