Recordtijden Wiekslagzwemmer

09 maart 2009
Recordtijden Wiekslagzwemmer

ALBLASSERDAM - In Dordrecht werden op zaterdag 7 maart prachtige prijzen behaald tijdens de Zuid-Hollandse kampioenschappen. In het 50m Aquapulcabad werd Milou Julicher kampioene op zowel de 100m rug als 200m wisselslag. Tanja van Essen zwom naar zilver op de 100m vlinderslag meisjes jeugd 1 en Sylvana Kusters werd hierbij zevende. Milou en Tanja veroverden beiden een startbewijs voor de NK lange baan. De 11-jarige Daphne Scheurwater verdiende een prachtige zilveren plak op de 200m wisselslag. Tanja van Essen zwom naar zilver op zowel de 100m vrij als 100m vlinderslag en Sylvana Kusters werd hierbij zevende. Slechts 8 deelnemers per leeftijdscategorie waren geselecteerd voor dit kampioenschap.

In Vlaardingen nam een achttal zwemmers van Wiekslag deel aan de laatste ronde van het lange afstand circuit. De jongste groepen zwommen de 200m wisselslag. De 9-jarige Romy de Laat werd eerste en boekte een pr op haar vlinderslagtijd. Ook de oudere Cheyenne Visser en Kimberley Westra boekten leuke progressie op deze afstand. De 800m vrije slag was een race apart voor de 11-jarige Thomas Verhoeven en Mike Kouwenhoven. Thomas was het eerste gedeelte de snelste, maar Mike wist zich uiteindelijk naar een 2e positie te knokken in 11.59.92 met een pr van 40 seconden. Thomas werd vierde in 12.02.16, pr 16 seconden. Naomi en Milou Julicher leefden zich uit op de 2000m vrije slag. Milou werd vierde in 25.18.72 en na haar pr van dik 25 seconden op de 1500m tussentijd zwom zij haar race uit tot een vierde plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.