Wiekslag in de prijzen

23 februari 2009
Wiekslag in de prijzen

ALBLASSERDAM - Zaterdag namen een dertigtal, merendeels jonge, Wiekslagzwemmers plaats op de startblokken in Rotterdam. Er werden 29 persoonlijke records gezwommen en 22 medailles verdiend. Dian Kortleve sloot deze wedstrijd met prima resultaat af door op de 800m vrije slag het pr-record van 74.07 seconden te pakken met een gouden medaille en een NK startbewijs.

De zwemmers onder 12 jaar waren de wedstrijd gestart met een eerste plaats op de 4x50 mix wisselslag estafette, waarbij Kimberley Westra als startzwemster een pr behaalde. Bij de meisjes onder 18 jaar kwamen alle medailles in handen van de veel jongere Wiekslagzwemsters: dubbelgoud voor Tanja van Essen en tweemaal zilver en brons voor resp. Dian Kortleve en Sylvana Kusters met een fiks pr van Dian op de 100m vlinderslag. De 13-jarige Laura den Ouden sloot haar 100m schoolslagrace met een respectabele pr van ruim 17 seconden af en leeftijdgenote Chantal van Rikxoort won hierbij het goud. Chantal had op de 50m rugslag met een mooi pr ook het goud opgestreken en Vicky Xanthopoulou werd de bronzen winnares. Bij de jongens onder 14 jaar was een groot deelnemersveld om de prijzen. Johnno Peters werd tweede op de 100m schoolslag en derde bij de 50m rugslag. Mooie 5e plaatsen werden behaald door Ronald van Namen en Ruben van Erk. Hassanen Aljanabi boekte flinke pr’s en nieuwkomer David Kroon schreef leuke nieuwe tijden in de boeken.

De 9-jarige Romy de Laat eigende zich met mooie pr’s de gouden plakken toe op de 50m vrij en vlinderslag. Meie Naaktgeboren werd vierde en schreef een nieuwe vlinderslagtijd in de boeken. Ook bij de meisjes t/m 12 jaar waren veel kandidaten voor de medailles. Daphne Scheurwater won het goud op de 100m vrije slag, 1.10.84, en verdiende brons bij de 50m schoolslag. Voor de 10-jarige Cheyenne Visser waren beide eervolle vierde plaatsen en Marloes Boele finishte nipt na Cheyenne. Vette pr’s werden op de 100m vrij geboekt door Anne Brouwer, Melissa den Ouden en Louise Kusters. Ook de jongens onder 12 vielen in de prijzen. Mike Kouwenhoven vergaarde het zilver op de 100m vrij en Thomas Verhoeven nam het brons voor zijn rekening. Bij de 50m schoolslag was het zilver voor Thomas en William Bakker kreeg het brons omgehangen. Mitchell van Uitert poetste zijn 100m vrije slagtijd flink op bij de heren en Martijn van Namen schreef zijn stoffige 50m vlinderslag uit de boeken. Saskia van Eldik vergaarde zilver bij de 50m schoolslag dames. Voor het klapstuk van deze dag zorgde Daphne Scheurwater door bij de senioren het zilver te bemachtigen op de 800m vrije slag, 11.25.15.

Daphne verbeterde deze tijd 1 dag later in Vlaardingen met bijna 9 seconden. Tijdens deze lange afstand wedstrijd zwommen Cheyenne Visser, Kimberley Westra en Louise Kusters voor het eerst de 800m vrije slag met mooie nieuwe tijden. De 400 vrij was voor de 9-jarige Romy de Laat een nieuwe uitdaging, zij werd eerste in 7.17.29. Chantal van Rikxoort zwom in een prachtige race naar een derde plaats op de 1500m vrije slag. De langste afstand was voor Sylvana Kusters, 2000 meter, oftewel 80 banen vrije slag. Zij finishte als zesde in 29.14.54. De jongens, Thomas Verhoeven en Mike Kouwenhoven, waren eerder klaar, want zij hoefden slechts de 200m wisselslag te zwemmen. Beiden deden dit met een leuk pr, waarbij Thomas naar zilver zwom en Mike naar brons.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.