Kinderdijk neemt sportief revanche

09 februari 2009

ALBLASSERDAM - Na de afstraffing in De Wielewaal had het achttal van Kinderdijk geen enkele moeite met het bezoekende HKC. Onder leiding van de sterk acterende scheidsrechter Ter Weel uit Midden Beemster namen de geel-blauwen direct de regie in handen en stonden die tot het laatste fluitsignaal niet meer af.

De wedstrijd was nog geen minuut oud of Van Es verzilverde een korte kans. Nadat de gasten langszij waren gekomen, kwam de wedstrijd echt op gang. De Wit was in deze fase trefzeker en vergrootte de voorsprong naar 3 – 1. HKC probeerde wel aan te klampen maar miste de nodige scherpte. Tuijtel van afstand en De Graaf met een fraaie doorloop zorgden voor de 5 – 1. Halverwege de eerste helft verzilverde De Wit 2 vrije ballen en zorgde hij ervoor dat zijn team op een marge van 6 punten kwam. HKC was langdurig in balbezit maar de vele schotpogingen bleven zonder resultaat.

Het tempo zakte en het duurde 10 minuten voor De Graaf de korf wist te vinden. Hier ging een aanval over vele schijven aan vooraf. Kort voor het afsluiten van de 1e helft bepaalden de Hardinxvelders via een stip de tussenstand op 8 – 3. Na de korte onderbreking pakte het octet van coach Van Barneveldt de zaken weer energiek aan en was De Wit in de rebound succesvol.

In tegenstelling tot de eerste ontmoeting waren de Kinderdijkers hun opponenten onder de korf deze avond meestal de baas. In verdedigend opzicht leverden de Kinderdijk dames een prima prestatie. Er werd weinig ruimte gegeven en vooral de keihard werkende Van der Klooster kan terugzien op een prima partij. Haar inzet werd dan ook beloond met 3 treffers in het 2e bedrijf. Met 2 treffers in de slotfase maakte zij het verschil van 10 punten.

HKC verzilverde op de valreep nog een vrije bal waardoor de uiteindelijk stand van 17 – 8 op het scorebord prijkte. Van Barneveldt was tevreden met het vertoonde spel. We hebben direct het initiatief genomen en gunden HKC geen meter. Mijn team heeft keihard gewerkt en het hele team verdient hiervoor een compliment.

HKC was vorige week eigenlijk al afgehaakt voor de titel die nu zal gaan tussen  Vitesse, Kinderdijk en Tjoba. Met nog 3 wedstrijden te gaan is van alles mogelijk omdat dit trio elkaar nog een keer onderling ontmoet. De competitie ligt nu 2 weken stil voor de finale begint. A.s. dinsdag 10 februari speelt Kinderdijk in de halve finale voor de beker in de WION Hal te Rotterdam tegen Bolnes. Aanvang wedstrijd 20.00 uur.

Scores Kinderdijk: Bart de Wit 6x, Martijn Tuijtel 3x, Annemarie v.d. Klooster 3x,
Steven de Graaf 2x, Wim den Hollander 1x, Marcha v. Es 1x, Elizabeth Heijes 1x.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.