Alblasserdam zoekt naar andere plaats torenkraan Oceanco

05 februari 2009

ALBLASSERDAM - De gemeente Alblasserdam sluit niet uit dat één van de torenkranen op het terrein van Oceanco op een of andere manier behouden kan worden als beeldmerk van Alblasserdam.

Uit het oogpunt van veiligheid verleende de gemeente onlangs de vergunning voor de sloop van de torenkranen. De beide kranen verkeren in zeer slechte staat en bij harde wind dreigt het gevaar dat de kranen omwaaien of dat delen ervan losraken. Oceanco heeft gekeken naar de mogelijkheden om beide kranen te redden. Vanwege de slechte staat van beide kranen is dat helaas uitgesloten.

Oceanco Alblasserdam

Van verschillende kanten is de gemeente benaderd met ideeën voor behoud van ten minste één van de kranen. De gemeente en Oceanco, die gezamenlijk het terrein Haven Zuid ontwikkelen, zijn bereid te zoeken naar een plaats voor tijdelijke opslag. In de tussentijd wordt gekeken of met particulier initiatief voldoende middelen gevonden kunnen worden om één van de kranen te demonteren, te renoveren en weer op te bouwen. 

Tevens zoekt de gemeente een geschikte locatie om de gerenoveerde torenkraan te kunnen plaatsen. De gemeente heeft aangegeven in ieder geval de kranen te laten fotograferen op de huidige locatie zodat het historische aanzicht wordt vastgelegd.

Oceanco zal de Gemeente laten weten wanneer zij daadwerkelijk tot sloop overgaat.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.