Hydrosteel bokaal

02 februari 2009

ALBLASSERDAM - De geel-blauwen zijn voor de Hydrosteel Bokaal 2008 – 2009 doorgedrongen tot de halve finale.

Nadat in Sliedrecht nipt met 19 – 20 van Merwede werd gewonnen, kwam het Schiedamse Harga in sporthal Blokweer op bezoek.
Kinderdijk was voor de Schiedammers een maatje te groot gezien de 26 – 5 overwinning van het octet van Johan van Barneveldt.
Voor de derde wedstrijd kwam hoofdklasser KCC/Van Santen in Alblasserdam op bezoek. Het team van coach Jan Tromp trad op volle oorlogssterkte aan.
Tot 5 – 5 ging de wedstrijd gelijk op waarna de bezoekers uitliepen naar 5 – 8.
Kinderdijk kwam goed terug maar kon niet voorkomen dat de eerste helft met de stand 7 – 10 werd afgesloten. In deel II stelde KCC orde op zaken en binnen enkele minuten werd de voorsprong uitgebouwd naar 7 – 13. Wie dacht dat de strijd was gestreden, kwam echter bedrogen uit. Wim den Hollander tot dan nog niet gescoord, verkleinde met 2 treffers de achterstand tot 11 – 13. Met nog 16 min. te gaan raakte de scheidsrechter geblesseerd en werd de wedstrijd gestaakt.
Een week later kwam KCC voor de 2e keer naar Blokweer om de wedstrijd af te maken. O.l.v. Hoekwater uit Hardinxveld werd door beide teams een ware thriller opgevoerd. Bart de Wit die nog droog stond, bracht met 2 treffers, waarvan één om in te lijsten, de stand in evenwicht 13 – 13. Via Heijes namen de geel-blauwen de leiding maar de bezoekers, die voor de overwinning waren gekomen, pakten het initiatief en kwamen met 14 – 15 aan de leiding. Coach Van Barneveldt maande zijn team tot rust en De Wit bracht zijn team weer op gelijke hoogte.
In de spannende slotfase mocht Tuijtel zich uiteindelijk tot matchwinner laten kronen en schoot hij Kinderdijk met een 16 – 15 zege naar de halve finales.
Het restant van de wedstrijd werd zonder De Graaf gespeeld.
Zijn vervanger Johan Vos kan terug zien op een goede partij.
Op 10 februari speelt Kinderdijk om 20.00 uur tegen Bolnes, waar coach Wim Diepenhorst nog de scepter zwaait. Zoals u heeft kunnen lezen volgt Diepenhorst de naar VEO vertrekkende Johan van Barneveldt op.
De andere halve finale wordt die avond om 21.30 uur gespeeld en deze wedstrijd gaat tussen Nieuwerkerk en Vitesse uit Barendrecht.
Beide wedstrijden worden gespeeld in de WION Hal te Rotterdam.

Scores Kinderdijk: Martijn Tuijtel 4x, Bart de Wit 3x, Elizabeth Heijes 3x,
Steven de Graaf 2x,  Wim den Hollander 2x, Marcha van Es 1x, Annemarie van der Klooster 1x.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.