Dames Kinderdijk op schot

26 januari 2009

ALBLASSERDAM - Rode lantaarndrager Swift uit Middelburg kon het Kinderdijk niet moeilijk maken. Het octet van de scheidende coach Johan van Barneveldt bouwde te gemakkelijk een ruime voorsprong op waarna het tempo zakte en de gasten de score uiteindelijk een dragelijk aanzien konden geven.

Kinderdijk kwam moeilijk op gang en Tuijtel had weinig geluk bij zijn schotpogingen. Van Es opende van afstand de score waarna Heijes het voorbeeld volgde. De eerste 20 minuten bouwden de geel-blauwen een voorsprong van 7 punten op. Een fraaie doorloop van De Graaf en een slimme actie van Commandeur lagen hier mede aan ten grondslag. Kinderdijk liet de teugels vieren en met 3 afstandschoten op rij kwam het team van coach Ralph Gillissen terug. In de slotminuut van de eerste helft was o.a. v.d. Klooster succesvol en werd de ruststand op 11 – 5 bepaald.

In deel II kwamen de Middelburgers beter in de wedstrijd en scoorden 10 punten terwijl de geel-blauwen slechts 8 keer de korf wisten te vinden. Door mee te scoren, kwamen de Blokweerbewoners echter geen moment in de problemen. Met nog 15 minuten te gaan prijkte de stand 16 – 11 op het scorebord en speelden de Kinderdijkers de wedstrijd plichtmatig uit.
De Wit maakte plaats voor Zanen en tussen de bedrijven door verkleinde de Zeeuwen de achterstand tot 18 – 15. Uiteindelijk bepaalde Van Es met een fraaie doorloop de eindstand op 19 – 15.

Omdat de nummers 1 en 2, Vitesse en HKC, in een rechtstreeks duel de punten
deelden, is Kinderdijk een plaatsje opgeschoven en is het verschil met de koploper uit Barendrecht 3 punten geworden. Iedere wedstrijd is een finale en de eerste hindernis die moet worden genomen is het strijdlustige Korbatjo uit
Oud-Beijerland. Deze wedstrijd wordt echter gespeeld in de Tienvoet te Heinenooord.

Scores Kinderdijk:
Elizabeth Heijes 4x, Martijn Tuijtel 3x, Marcha v. Es 3x,
Daniëlle Commandeur 3x, Bart de Wit 2x, Steven de Graaf 2x, Annemarie
v.d. Klooster 2x.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.