Opening nieuw clubgebouw de Burght

08 september 2008
Opening nieuw clubgebouw de Burght

ALBLASSERDAM - Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver. Met alle vrijwilligers van Scouting Alblasserdam en de bouwers is de afgelopen maanden heel erg hard gewerkt om de nieuwbouw te realiseren. De bouw kon mogelijk worden door een Leader+ subsidie, een subsidie vanuit de Europese Unie. De voorwaarde voor deze subsidie was alleen wel dat het gebouw vóór 1 juli klaar moest zijn. Dit heeft er dus toe geleid dat de eerste paal op 21 april de eerste paal werd geslagen, op 17 mei de eerste steen werd gelegd, op 24 mei het dak dicht was en we op 30 juni was de oplevering en was het gebouw klaar. Ongelofelijk snel allemaal, dankzij de inzet van Hoek’s aannemersbedrijf. Daarna zijn de vrijwilligers bijna iedere avond en op de zaterdagen in de weer geweest om de afwerking te doen, kasten te plaatsen en de spullen uit de oude gebouwen te verhuizen.

De jeugdleden zijn een jaar geleden op pad gegaan om LEGO stenen te verkopen. Met deze stenen bouwden ze dan zelf een maquette van het clubgebouw. Nu het clubgebouw er in het echt staat bleek ook een van de LEGO mannetjes meegegroeid te zijn en hij kwam het gebouw openen. Natuurlijk met de hulp van een lid van alle drie de onderdelen die in het nieuwe gebouw hun onderkomen vinden. Dit zijn de bevers (jongens en meisjes van 5-7 jaar) de kabouters (meisjes van 7-11 jaar) en de gidsen (meisjes van 11-15 jaar). In het gebouw ’t Fort blijven dan de welpen (jongens van 7-11 jaar) en de verkenners (jongens van 11-15 jaar) en de 15+ leden hun opkomsten houden.

Nadat voorzitter Wim Slagboom iedereen had welkom geheten en de naam “De Burcht” had onthuld, werd de grote strik op de voordeur doorgeknipt. Binnen bleek nog een grote verrassing te staan. Patissier / chocolatier Arthur Tuytel had voor alle ruim 300 aanwezigen voor taart gezorgd. Behalve genieten van het fantastische nieuwe gebouw was het dus ook nog smullen geblazen.

Meer informatie over Scouting Alblasserdam, de Burcht en de opening is te vinden op onze website www.scouting-alblasserdam.nl

 

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.