Sint Jacobus Paardenmarkt

23 juli 2008
Sint Jacobus Paardenmarkt

ALBLASSERDAM - Op woensdag 23 juli 2008 was het weer zo ver. De alom bekende Sint Jacobus Paardenmarkt startte. Het zonnetje gaf een extra feestelijke sfeer. Al vroeg begonnen Marktkooplieden hun kraam in te richten in de Kerkstraat. Ook werden de eerste paarden vastgezet aan de wit geverfde bomen.Er waren veel paarden en pony's te bewonderen, mede dankzij de uitgeloofde premies.

Vanaf 8:00 uur begon Alblasserdam te leven. Bezoekers kwamen om de braderie te bekijken, anderen te ontmoeten en natuurlijk om de paarden te bekijken. De paardentram van Ad Baan reed ook weer rond. Hij nam vele bezoekers mee op zijn rit door Alblasserdam. De grote Sint Jacobus Paardenmarkt Loterij was een succes. Binnen vier uur waren de beschikbare 4000 loten verkocht. Later op de ochtend begonnen de keuringen. Pony's en paarden werden grondig bekeken. Waarna geldprijzen werden uitgereikt.

‘s-Middags werd de 49ste Ronde van Alblasserdam verreden en 's avonds vond weer het bekende Hippisch festijn op het grasveld tussen de Roemer Visscherstraat en de Hobbemalaan plaats. Hier vonden een optreden van The Orginal Evergreen Jazzband, een spel georganiseerd door Beyeard, een politieshow, strijdwagenshow en de ponystoelendans plaats.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.