vrijdag 7 mei 2021

Alles over Alblasserdam

Actie- en Rommelmarkt Gereformeerde Gemeente

13 juni 2005

ALBLASSERDAM - Op zaterdag 11 juni 2005 werd op het terrein van Abr. De Haan aan de Edisonweg van 9:30 tot 15:30 uur een Actie- en Rommelmarkt gehouden. Deze markt was deze week aangekondigd in onder andere een paginagrote advertentie in De Klaroen en werd georganiseerd door de Gereformeerde Gemeente (Plantageweg). Vanwege de groei van deze gemeente moet het kerkgebouw worden uitgebreid en heeft men dus veel geld nodig. De markt was zeer uitgebreid opgezet met zo'n 65 kramen en om deze reden kon het niet in en rond het eigen kerkgebouw worden georganiseerd, zoals gebruikelijk was.

De hele dag door was het lekker weer en behoorlijk druk. Zelfs rond het middageten waren er honderden bezoekers. Enkele kramen moesten al voor het einde sluiten omdat alles was verkocht. Met dank aan tientallen sponsors kon er veel worden gepresenteerd en verkocht. Voor de kinderen was er ook heel wat te doen, zoals een skelterbaan, springkussen, rondrijden in een legerjeep, zingen en spijkerbroekhangen. Voor de liefhebbers van tweedehands spullen viel de markt waarschijnlijk wel tegen, omdat er maar enkele kramen waren met rommelmarktspullen. Wel waren er veel tweedehands boeken.

Maar al met al bleek toch dat er bijzonder veel werd verkocht en dat de bezoekers vrij lang aanwezig waren. Het was dus eigenlijk ook een soort gemeentedag, aangezien vele gemeenteleden er de hele dag aanwezig waren. Na afloop van de actiedag was er voor alle leden een gezamenlijk koud buffet. De totale opbrengst van de actiedag bedroeg ongeveer € 18.000,-Een overzicht van een gedeelte van de markt
 


Tussen de ingang en het plein waren ook vele kramen opgesteld.


Manden maken: klaar terwijl u wacht...?
 


De echte Zeeuwse babbelaars werden ter plekke klaargemaakt.


En hier ook een kraam voor echt houten speelgoed


Kinderen zingen allerlei liedjes onder begeleiding van een orgel.


Portrettekenares Lianne Bakker


De skelterbaan voor de kinderen bij de ingang.

© fotografie: Hans Huisman

Deel dit bericht met je vrienden!