Alles over Alblasserdam...
12jul 2005

Impuls publiciteit naar Alblasserdam

ALBLASSERDAM - Vijftien jaar lang was Papendrecht de vestigingsplaats van Impuls Publiciteit. Eind juni heeft het bureau voor tekst en vormgeving zijn kantoor in deze gemeente gesloten om zijn werkzaamheden op 4 juli voort te zetten aan de Van Hennaertweg 7a te Alblasserdam.

Impuls Publiciteit, dat op 1 januari 1990 werd opgericht door Jan en Rita Vlot, ontplooide zijn activiteiten in de beginperiode vanuit het verzamelgebouw d’Oude School in Papendrecht. Hier werd de basis gelegd voor de groei van het bureau.
Naast commerciële bedrijven begonnen geleidelijk aan steeds meer non-profitinstellingen gebruik te maken van de diensten van Impuls Publiciteit. Met name de combinatie van tekstschrijven en vormgeven bleek - en blijkt - aantrekkelijk voor opdrachtgevers.

Uitgeverij
In 1993 werd een uitgeverij - De Stroombaan - aan het activiteitenpakket toegevoegd. De Stroombaan geeft nu jaarlijks twee tot drie (veelal streekgebonden) boeken uit. Zo is in samenwerking met de gemeente Dordrecht de reeks ‘Verhalen van Dordrecht’ op de markt gebracht.
Een hoogtepunt uit de ‘schoolperiode’ was het werkbezoek van Koningin Beatrix in 1995. De koningin sprak bij die gelegenheid met diverse ondernemers uit d’Oude School.
Samen met drie collega-ondernemers uit het verzamelgebouw kocht Impuls Publiciteit in 1996 de voormalige brandweerkazerne van Papendrecht. De kazerne werd verbouwd en diende het bureau meer dan negen jaar als onderkomen.

Floriade
En opnieuw groeide de klantenkring gestaag verder. Enkele jaren terug wist Impuls Publiciteit - na een huisstijlcompetitie - het samenwerkingsverband Drechtsteden als klant te verwerven. In 2004 kreeg het bureau de opdracht om de aanmeldingsbrochure te ontwerpen voor de Floriade. In datzelfde jaar werd de vennootschap uitgebreid met Edwin Bronwasser, die twee jaar eerder in dienst was getreden als grafisch ontwerper.
Als gevolg van de toenemende groei van de activiteiten en het aantal medewerkers ontstond behoefte aan meer ruimte. Die werd gevonden net buiten de gemeentegrenzen, op het bedrijventerrein Hoogendijk in Alblasserdam. Ook uitgeverij De Stroombaan is hierheen verhuisd.Deel dit bericht met je vrienden!