Alles over Alblasserdam...
14sep 2006

De FNV gaat lokaal

ALBLASSERDAM - Omdat gemeenten steeds meer te zeggen hebben over werk, inkomen en zorg wat grote gevolgen kan hebben voor burgers, is zojuist maandagavond 11 september FNV Lokaal Dordrecht opgericht.
FNV Lokaal Dordrecht is een belangrijke speler in de lokale politiek en oefent direct invloed uit op het gemeentelijk sociaal beleid van Dordrecht en het beleid van de buurgemeenten in de Drechtsteden.

Op maandag 11 september is in het vakbondscentrum aan de Blaauwweg 545 in Dordrecht de aftrap gegeven voor de activiteiten van FNV Lokaal Dordrecht. FNV Lokaal Dordrecht zal in de komende periode concrete afspraken maken met de gemeente Dordrecht en de omliggende buurgemeenten.

FNV Lokaal bestaat uit elf personen van de verschillende FNV Bonden, gezamenlijk maken wij ons sterk om raadsleden en wethouders in de regio te bewegen (meer) werk te maken van het oplossen van sociale problemen. Deze zogenaamde “kerngroep” gaat zich voor wat betreft de Wet Maatschappelijke Ondersteuning(WMO) niet alleen met Dordrecht maar ook met de Alblasserdam, ’s-Gravendeel, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, en Zwijndrecht bezighouden. Dit laatste omdat deze plaatsen een deel van het WMO beleid gezamenlijk gaan uitvoeren. (regionaal platform WMO-Drechtsteden). De kerngroep wordt daarbij ondersteund door een tweede ring van mensen die per onderwerp hun bijdrage gaan leveren.

Naast de WMO zijn de werking van de WWB (Wet Werk en Bijstand), Reïntegratie, Workfirst, het Duale Stelsel en Jongeren speerpunten voor FNV Lokaal.
Tenslotte wil FNV Lokaal Dordrecht dat zowel de gemeente Dordrecht als de buurgemeenten ambitieuzer worden op het gebied van arbeidsmarktbeleid. Gemeenten moeten meer aansluiting zoeken bij de arbeidsmarkt en contacten leggen met werkgevers om banen voor werkzoekenden te kunnen creëren en stageplaatsen voor jongeren in opleiding.

Door middel van publicaties wil FNV Lokaal iedereen op de hoogte houden van wat er zoal speelt. FNV Lokaal werkt niet alleen voor het belang van leden maar in het algemeen belang van iedereen in Dordrecht cq de Drechtsteden.
Email: Dordrecht@FNVLokaal.nl , schrijven kan ook naar FNV Lokaal, Blaauwweg 545, 3328 XN Dordrecht. Meer informatie is ook te vinden op de website www.fnv.nl/lokaal. Contactadres: Wilma Abbenhuijs, Lombardstraat 29, 3311VL Dordrecht, telefoon: 750 15 72.Deel dit bericht met je vrienden!