zaterdag 10 april 2021

Alles over Alblasserdam

Sterke bezetting Wielerronde Alblasserdam

12 juli 2007

ALBLASSERDAM - De kans is groot dat in de Ronde van Alblasserdam op woensdag 25 juli in alle drie de wedstrijden de Nederlandse kampioen aan de start staat. Opvallend is ook dat bij de amateurs (elite zonder contract) waarschijnlijk het maximum aantal deelnemers van 100 kan worden verwelkomd.

Bert Deelen, voorzitter van het wielercomité, wil dan ook niets horen van tanende belangstelling voor de wielersport. "De renners komen graag naar Alblasserdam, ook al is het een lastig rondje. En het publiek laat het ook nooit afweten, mede dankzij de combinatie met de paardenmarkt 's ochtends."

De verrassende nationale kampioene bij de vrouwen, Marlijn Binnendijk, is in elk geval van de partij. Ook de Ierse kampioene Siobdhan Dervan heeft zich aangemeld. Bij de masters (veteranen) staan zelfs twee mannen aan de start die de kampioenstrui dragen. Deelen: "Rinus Ansems is kampioen bij de 40-plussers en Dick Hoeve bij de 50-plussers. Verder hebben we goede hoop dat Martijn Maaskant, Nederlandse kampioen bij de elite zonder contract, komt. Hij ziet het zelf wel zitten, maar het moet passen in het programma van zijn ploeg, het opleidingsteam van Rabobank."

In elk geval zijn zowat alle regionale toppers in het hoofdnummer present. Nico Vuurens, Marcel Alma, Rob Disseldorp, Fulco van Gulik en Boudewijn de Graaff hopen hun goede vorm gestalte te geven via een podiumplaats, waar ze zullen worden opgewacht door rondemiss Frances Kroeze. Ervaren renners zoals Ronald Roos en Jean Pierre Verstraeten kunnen op tegenstand rekenen van aanstormende talenten zoals Leo Gödde uit Hendrik Ido Ambacht, die in zijn woonplaats en in Zwijndrecht toonde dat hij op zware stratenparcoursen goed uit de voeten kan.
Bij de dames moet kampioene Marlijn Binnendijk zien af te rekenen met bijvoorbeeld Kirsten Wild, Roxane Knetemann, Andrea Bosman en Arenda Grimberg.
Het comité heeft ook nog pogingen gedaan om profkampioen Koos Moerenhout het startschot te laten lossen, maar hij is verhinderd. Naar een waardige vervanger als eregast wordt nog gezocht.

Het programma voor de 48e Rabobank Paardenmarktronde van Alblasserdam is als volgt:
12.00 uur masters
13.45 uur vrouwen
15.45 uur elite en beloften

De toegang tot het parcours rond de Van Eesterensingel is zoals gebruikelijk gratis.

Deel dit bericht met je vrienden!