woensdag 8 december 2021

Alles over Alblasserdam

Dodelijk ongeval

2 mei 2008

ALBLASSERDAM – Een 17-jarige jongen uit Papendrecht is donderdagavond 1 mei rond half tien ’s avonds om het leven gekomen. Een 37-jarige automobilist uit Dordrecht wilde vanaf de Plantageweg linksaf de Brunel inrijden. Voor die splitsing bevindt zich een zebrapad met een vluchtheuvel. Een bromfietser, een 18-jarige inwoner uit Papendrecht met als passagier het slachtoffer, wilde de auto inhalen. Hij passeerde hiervoor aan de zijde van het tegemoetkomend verkeer de vluchtheuvel. De automobilist zag de bromfietser niet aankomen. Het was donker en de bromfiets was niet voorzien van verlichting. Een botsing was niet meer te vermijden, waarbij de achterop zittende passagier enkele meters verderop tot stilstand kwam.

De jongen - die evenals de bestuurder van de bromfiets geen helm droeg - was waarschijnlijk op slag dood. Zowel de bestuurder van de bromfiets als de automobilist mankeren weinig. De bromfietser had enige pijn aan zijn been, de automobilist was vooral geschrokken. De politie is direct gestart met het horen van getuigen en de beide bestuurders.  De Regionale Verkeersondersteuning doet technisch onderzoek naar het verkeersincident.

Deel dit bericht met je vrienden!