woensdag 8 december 2021

Alles over Alblasserdam

Politie waarschuwt rijders motorrijtuig met beperkte snelheid

4 februari 2009

DRECHTSTEDEN - In de regio Zuid-Holland-Zuid wordt de politie de laatste tijd steeds meer geconfronteerd met voertuigen die door moeten gaan als een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS). Vaak zijn dit bedrijfsauto's geweest, waarbij de kentekenhouder gevraagd heeft aan het RDW om het kenteken buiten de registratie van het RDW te plaatsen. Dit houdt in dat de kentekenhouder het voertuig niet meer op de openbare weg mag gebruiken en daarom zijn kentekenbewijzen inlevert bij het RDW. De politie, en met name de afdeling regionale verkeersondersteuning, controleert op deze overtredingen.
 
De kentekenhouder plaatst dan een bordje met daarop vermeld 25 km/h en tevens een afgeknotte driehoek. Tevens blokkeert men de versnellingsbak, waardoor enkel de eerste 2 versnellingen gebruikt kunnen worden. Vaak rijdt dit voertuig dan nog ruim harder dan de 25 km/h. Men is in de veronderstelling dat men zo de weg op kan en het voertuig een MMBS is. Zo ontduikt men de belastingwetgeving en vaak rijdt men ook nog rode diesel.
 
Indien zo'n voertuig door de politie wordt aangetroffen blijkt in bijna alle gevallen dat het voertuig niet voldoet aan de wetgeving (voertuigreglement). Vaak blijkt het dus nog steeds een bedrijfsauto te zijn, waarbij men dus aan alle eisen dient te voldoen: APK, rijbewijs etcetera.

Voor meer informatie over de technische voorwaarden waaraan een MMBS moet voldoen: www.rdw.nl of neem contact op met de Regionale Verkeersondersteuning van de Politie Zuid-Holland-Zuid: 0900-8844 (lokaal tarief).

Lees meer over:

motorrijtuig
Deel dit bericht met je vrienden!