maandag 25 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Zwembad Blokweer weer heropend

2 maart 2009

ALBLASSERDAM - Ongeveer zeshonderd mensen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om zaterdag 28 februari 2009 gratis te zwemmen in zwembad Blokweer. Om 9.00 uur waren de Alblasserdamse wethouders Sjoerd Veerman en Ad Cardon aanwezig om de opening een officiëel tintje te geven. Met die open dag vierde de gemeente de heropening van het zwembad na een opknapbeurt. Alle reparaties en onderhoudswerkzaamheden zijn binnen het budget van € 500.000 en volgens planning uitgevoerd.

De aanpassingen zijn uitgevoerd in overleg met de provincie die toeziet op hygiëne en veiligheid. De verlichting in het water heeft een belangrijke functie voor de veiligheid. De inspecteurs hebben minder last van de schittering van het water en kunnen het sneller zien als iemand in het bad in moeilijkheden komt. Het onderhoud aan de vloeren en wanden en de nieuwe kleedhokjes hebben een belangrijke functie voor de hygiëne.

Twee kleedhokjes en een stukje van de gang zijn samengevoegd tot een grote kleedkamer waar invaliden zich kunnen verkleden en die gebruikt kan worden door een gezin.

Planning
Eigenlijk was het een onmogelijke opgave om midden in de winter de fundering te maken voor de nieuwe bufferkelder. Midden in de koude periode moest het beton worden gestort, om het werk binnen de planning af te maken. Er zijn kachels in de bouwput gezet en er zijn dekkleden aangebracht om de warmte vast te houden. Het beton kon daardoor in 13 dagen uitharden, terwijl er normaal 28 dagen voor staat. De nieuwe bufferkelder is ingepakt in acht centimeter isolatie, om energie te sparen. In het algemeen heeft de gemeente streng toezicht gehouden om de openingsdatum te halen.

De stalen gevelplaten zijn losgemaakt, schoongemaakt en weer veilig aan de gevel geschroefd. De stalen draagbalken en de betonnen funderingsbalken zijn schoongemaakt en aangesmeerd. De installaties voor het zwemwater, de centrale verwarming, het drinkwater, de luchtbehandeling en de regelinstallatie zijn opgeknapt.

Op dit moment wordt er nog gewerkt aan de elektrische installatie van het zwembad, maar daar hebben de zwemmers geen last van. Het schilderwerk wordt uitgevoerd als het weer daarvoor geschikt is.

De bufferkelder die een paar weken geleden is geplaatst.
Wethouder Sjoerd Veerman nam het zwembad aktief in gebruik.
Wethouder Ad Cardon verrichtte de mondelinge opening. "Vrijzwemmen" in Blokweer.

Foto's: Joop Aret

Lees meer over:

blokweer zwembad
Deel dit bericht met je vrienden!