Friday 24 September 2021

Alles over Alblasserdam

Dief van fiets en autospiegels gevonden dankzij alerte getuige

9 maart 2009

ALBLASSERDAM - Een 17-jarige jongeman uit Papendrecht is in de nacht van zaterdag 7 maart op zondag 8 maart door de politie aangehouden op de West-Kinderdijk. Hij had een gestolen fiets bij zich en twee afgebroken autospiegels . De politie kwam deze dief op het spoor na een melding van een bewoonster aan de West-Kinderdijk. Zij zag die zaterdagavond dat een jongen haar fiets die voor het huis stond, wegnam.

Samen met haar vader ging ze de fietsendief achterna en wist hem in de kraag te vatten waarna ze de politie belde. Deze 18-jarige jongeman werd niet aangehouden omdat de eigenaresse van de fiets geen aangifte deed. Zij wilde het bij toespreken laten, ze had toch haar fiets terug. De 18-jarige was echter in gezelschap van de 17-jarige. Hij had ook een fiets bij zich. Die zou hij ‘geleend’ hebben maar dit werd door de politieagenten niet geloofd.

Uiteindelijk bleek ook deze tweewieler weggenomen te zijn bij een huis aan de West-Kinderdijk evenals de autospiegels die hij op zak had. De jongeman werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Hij had ook nog een valse naam opgegeven en geen id-bewijs bij zich. Uiteindelijk mocht hij na een nacht cel op zondagmiddag weer naar huis. De gedupeerden van de fiets en de autospiegels zijn getraceerd, ingelicht en verzocht aangifte te doen.

Lees meer over:

fiets diefstal autospiegels
Deel dit bericht met je vrienden!