vrijdag 30 juli 2021

Alles over Alblasserdam

Eerste Werkcafé van Nederland in Drechtsteden

20 april 2009

ALBLASSERDAM - Werkzoekenden in de regio Drechtsteden kunnen elkaar voortaan ontmoeten in het Werkcafé. Deze internetcommunity met blogs, twitter, foto’s en video’s wordt door mensen uit de doelgroep zelf gemaakt en vormgegeven. Het project wordt gesubsidieerd door de gemeente Dordrecht.
Doel van de community is dat werkzoekenden elkaar mondiger maken, elkaar er weer bij betrekken en meer deelnemen aan de maatschappij. Via het Werkcafé kunnen ervaringsverhalen worden uitgewisseld, over bijvoorbeeld geslaagde reïntegratie, maar ook over problemen waar werkzoekenden tegenaan lopen.

De Drechtsteden hebben met het Werkcafé een primeur. Andere gemeenten in Nederland hebben al belangstelling getoond voor dit nieuwe concept, dat is ontwikkeld door de Stichting Werkcafé.
De afgelopen weken is er een redactie gevormd die zal optreden als gastvrouw en gastheer van het werkcafé gaat beheren. Het werkcafé is vanaf donderdag 23 april te bereiken: www.drechtsteden.werkcafe.nl.

Lees meer over:

drechtsteden werkcafe
Deel dit bericht met je vrienden!