zaterdag 19 juni 2021

Alles over Alblasserdam

Souverein pakt schaaktitel

11 juni 2009

ALBLASSERDAM - Magnus Souverein heeft 'in blessuretijd' de clubtitel van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam veroverd. In een barrage versloeg hij Hans van de Beukel. Souverein en van de Beukel speelden als winnaars van de eerste en tweede periode twee gewone partijen tegen elkaar. Toen die allebei in remise eindigden, moesten twee partijen met verkorte bedenktijd worden gespeeld.

Van de Beukel won de eerste partij en hij kwam ook in de tweede partij goed te staan. Souverein benutte echter de enige kans die hem restte en hij zette zijn tegenstrever mat. Opnieuw een gelijke stand dus, maar de reglementen bepaalden dat Souverein als speler met de laagste ranking de winnaar was. Als clubkampioen is Souverein de opvolger van Pieter Modderkolk.

Het interne bekertoernooi werd dit jaar gewonnen door Bert Terlouw, die in de finale Kees Brinkman versloeg. Deze maand houdt de schaakvereniging nog vrije speelavonden op de dinsdag in het Denksportcentrum in Papendrecht. Niet-leden kunnen daar gratis kennismaken met de schaaksport en de activiteiten van de club, die in het najaar zijn 50-jarig bestaan viert.

Deel dit bericht met je vrienden!