Kinderdijk moest wennen aan de weersomstandigheden

05 april 2010 door Ad van Herk

ALBLASSERDAM - Het was even wennen aan de omstandigheden voor Kinderdijk, dat zich heeft herpakt na de teleurstellende afloop van de zaalcompetitie. Op het kunstgras bij HKC pakten Kinderdijk belangrijke punten bij de herstart van de veldcompetitie. Waar in de nabije omgeving regen, onweer en hagel menig wedstrijd verstoorden, speelden HKC en Kinderdijk grotendeels in de zon en hielden het de hele wedstrijd droog.
HKC en Kinderdijk moesten beiden wennen aan de weersomstandigheden. Het zag er naar uit dat het een regenachtige wedstrijd zou worden. Op het moment dat de wedstrijd begon ging de zon echter schijnen en het bleef droog weer. Kinderdijk ging in de eerste helft wat beter om met de kansen. Na zeventien minuten was de stand 2-2 door beide teams met afstandsschoten. Daarna liep Kinderdijk uit tot 2-5 en dat was tevens de rust stand.  De vijf doelpunten werden gemaakt door Tuijtel en de Wit.
Na de rust werd het meer een wedstrijd. Binnen twee minuten liep Kinderdijk  uit naar 2-7 door de Wit en Van Es maar dat was tevens het moment voor HKC om terug te slaan. De schotpogingen van HKC lukten beter dan in de eerste helft. Binnen negen minuten scoorde HKC vijf maal en was de stand gelijk 7-7. Kinderdijk miste een tweede strafworp maar HKC scoorde 8-7. Even ging het gelijk op. Aanvoerder Steven de Graaf liep in deze fase een gele kaart  op wegens commentaar op de scheidsrechter. Kinderdijk wisselde en Rianne Borsje kwam binnen de lijnen voor Marcha van Es. HKC kwam nog eenmaal op voorsprong 9-8. Kinderdijk nam weer het heft in handen door scores van Tuijtel, de Wit en Heyes. Daardoor werd de eindstand bereikt van 9-12. Volgende week speelt Kinderdijk thuis op Molenzicht tegen de Meeuwen, aanvang 15.30 uur.