Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Oorkondes voor verkeersbrigadiers'
16jun 2010

Oorkondes voor verkeersbrigadiers

ALBLASSERDAM - Koffie met gebak voor de veertien verkeersbrigadiers van 't Nokkenwiel Boerenpad, die bij hun afscheid tevens een oorkonde kregen van de burgemeester.

Het werk van de vrijwillige verkeersbrigadiers van 't Nokkenwiel locatie Boerenpad zit er bijna op. Na de zomervakantie verhuizen de kinderen van deze school allemaal naar het nieuwe onderkomen aan het Maasplein. De dagelijkse fiets- en wandeltochten langs de gevaarlijke kruising van het Boerenpad naar de Parallelweg zijn dan verleden tijd. Woensdag werden de verkeersbrigadiers alvast bedankt voor hun inzet.

"Een geslaagd project", betoogde directeur Frank van Welzenis. Na aanvankelijke scepsis, omdat dergelijke projecten met klaarovers in het verleden telkens mislukten, is hij erg tevreden over het werk van de brigadiers. "Het is een fantastisch project geweest, want er is nooit wat gebeurd." Ook de ervaringen van de verkeersbrigadiers zijn positief. Ze hebben nooit gevaarlijke situaties meegemaakt en prijzen het geduld van automobilisten, die soms even moesten wachten voor de horde overstekende kinderen. Er gingen in de afgelopen twee jaar dagelijks 120 tot 150 Nokkenwielleerlingen naar de Oude Mavo. De groep vrijwilligers telde veertien moeders, oma'en opa's, betrokken dorpsgenoten en een conciërge. De meesten stonden twee keer per week, een enkeling zelfs drie keer in de week op de uitkijk.

Veiliger maken
Catherina Leeuwis, raadslid namens de VVD, tot voor kort wethouder en één van de verkeersbrigadiers, heeft het plan opgevat om het kruispunt van het Boerenpad met de Blokweerweg en de Parallelweg veiliger te maken. Het fietspad zou dan verlegd moeten worden, waardoor de kinderen recht kunnen oversteken. Nu moet er schuin worden overgestoken en is er eigenlijk sprake van een dubbele kruising. Catherina: "Het is voorgedragen voor subsidie van de provincie in het kader van de verkeersveiligheid. Nu afwachten of er geld voor gereserveerd kan worden met de komende gemeentebegroting."Deel dit bericht met je vrienden!