woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Burgemeester geeft gastlessen aan basisscholen

18 maart 2011 (door Ad van Herk)

ALBLASSERDAM - Ook dit jaar zal burgemeester Blase gastlessen verzorgen voor de leerlingen van groep 8 van de Alblasserdamse basisscholen. Elke week ontvangt de burgemeester een groep 8 met de leerkracht in de burgerzaal van het gemeentehuis.

Tijdens de gastles vertelt hij over zijn werk en dat van de wethouders en de gemeenteraad, en wat dat kan betekenen voor de opgroeiende jeugd van Alblasserdam. De burgemeester wil ook graag van de leerlingen horen wat hen bezighoudt en welke ideeën ze hebben over Alblasserdam.

Voorafgaand aan de gastles bereiden de leerlingen vragen voor die ze aan de burgemeester willen stellen. Dit zorgt regelmatig voor verrassende vragen, zoals wat eet de burgemeester het liefst tot welke school moet je hebben bezocht om burgemeester te worden. Of wat hij het leukste vindt aan burgemeester zijn, en wat er gebeurt als de ambtsketting kwijtraakt.

Op 17 maart was de Ds. Joannes Beukelmanschool als eerste aan de beurt. Half juni hebben alle scholen het gemeentehuis bezocht.

Deel dit bericht met je vrienden!