zaterdag 10 april 2021

Alles over Alblasserdam

Voorjaarsschoonmaak in Alblasserdam

21 maart 2011 (door Ad van Herk)

ALBLASSERDAM - Afgelopen zaterdag, 19 maart, waren 130 vrijwilligers aan de slag in de openbare ruimte van Alblasserdam. Afval rapen en vuil vissen in het water vanaf de kant, maar ook op een aantal plekken werd er een boot ingezet. In het buitengebied bij de molens staken zowel jongeren van de scouting en twee visverenigingen, Ons Belang en de verenigde Alblasserdamse Hengelaars, de handen uit de mouwen. Bewoners van de wijk Souburgh gingen in hun buurt aan de slag en  een groep van bewoners uit de Zeelt waren actief in hun woonomgeving.  Het Rijzenwiel werd gelijktijdig met de Speeltuin Kinderdijk op de schop genomen door onder andere de leden van de Jeugdgemeenteraad. Watersportvereniging Alblasserdam viste de rotzooi uit hun haven. De talloze vrijwilligers van de Groene Long liepen de omgeving van het Lammetjeswiel en Park Huis te Kinderdijk nogmaals kritisch na en waren onaangenaam verrast door de hoeveelheid troep die er toch nog bleek te liggen.Een groep van vrijwilligers verzamelden zich bij de Wereldwinkel om 10.00 uur en gingen bos Rijkee in. Wethouders  Ad Cardon en Sjoerd Veerman waren  ook van de partij tijdens de voorjaarsschoonmaak, zij zorgen er onder andere voor dat alle gezamelde vuilnis werd afgevoerd.

Deel dit bericht met je vrienden!