vrijdag 4 december 2020

Alles over Alblasserdam

Teveel alcohol tijdens rijles

3 april 2011 (door Ad van Herk)

ALBLASSERDAM - Bij een alcoholcontrole van het Verkeershandhavingsteam op de Edisonweg in Alblasserdam hadden de politiemensen ook een opvallende aanhouding. Daar had een jongeman die met een rijles bezig was net een te hoog promillage.

Voor hem geldt de grens van beginnend bestuurder en deze ligt zo laag dat een glas bier soms al voldoende is om de grens te overschrijden. Kennelijk had deze leerling in de middag nog iets gedronken zodat ’s-avonds bij de blaastest op 1 april 2011 net een te hoog promillage tevoorschijn kwam.

Het is verstandig voor de verkeersveiligheid nooit alcohol te gebruiken voordat u deelneemt aan het verkeer. Daarnaast is voor de zogenaamde beginnende bestuurder al een kleine hoeveelheid alcoholgebruik genoeg om Proces-verbaal te krijgen.

Deel dit bericht met je vrienden!