zaterdag 19 juni 2021

Alles over Alblasserdam

Koninklijke onderscheiding voor de heer Zuijderhoudt

1 juni 2011 (door Hans Huisman)

ALBLASSERDAM - Op woensdag 1 juni 2011 reikte burgemeester Blase een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer J.W. Zuijderhoudt. Dit gebeurde in de Kerkstraat 89 tijdens het feest ter ere van zijn 35-jarig jubileum als huisarts.

De heer Zuidenhoudt is nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Zuijderhoudt (62) is sinds 1976 huisarts in Alblasserdam. Hij wordt gezien als een huisarts met een zeer grote kennis van het vakgebied, die uiterst betrokken is bij zijn patiënten en hun omgeving. Ook was hij onder andere vele jaren werkzaam in de bedrijfsgeneeskunde bij een scheepswerf, was hij adviseur en geneesheer bij Huize de Waard/Waardeburgh en arts op het consultatiebureau in Alblasserdam.

Ook heeft hij vele jonge artsen opgeleid tot huisarts.

Daarnaast heeft de heer Zuijderhoudt zich ingezet voor het Rode Kruis, als docent EHBO op basisscholen en als medeoprichter en penningmeester van de Coöperatieve Huisartsenvereniging West-Alblasserwaard en omstreken.

Foto: Joop Aret

Deel dit bericht met je vrienden!