zondag 11 april 2021

Alles over Alblasserdam

Bouw villapark Klein Alblas van start in september

11 juli 2011 (door Ad van Herk)

ALBLASSERDAM - Maandag 11-07-2011 hebben wethouder Sjoerd Veerman van de gemeente Alblasserdam en de directie van Klein Alblas CV, Jan de Mooij en Gert Blokland, een koop- en leveringsovereenkomst ondertekend voor de eerste elf villa’s in villapark Klein Alblas. Hiermee hebben de partijen een grote stap gemaakt in de realisatie van het project De Waterhoven waar in totaal 93 villa’s gefaseerd gebouwd gaan worden. 
 
Start bouw
Elf van de twaalf villa’s in deze deelfase van Klein Alblas zijn verkocht. Dat is zeker onder de huidige marktomstandigheden opvallend. De bouw van de twaalf villa’s zal medio september 2011 beginnen. In de volgende twee deelfasen in Klein Alblas is het merendeel van de geschakelde en vrijstaande villa’s ook al verkocht. De bouw hiervan zal dan ook niet lang op zich laten wachten.

Villapark Klein Alblas
Klein Alblas is een groen en waterrijk villapark op een schiereiland in de bocht van de Alblas en aan de rand van Alblasserdam. Alle villatypen worden gekenmerkt door een jaren-dertigarchitectuur op ruime kavels. Bovendien heeft de koper veel vrijheid om de villa volledig naar wens te maken.

De gemeente zal aansluitend op het plan van Klein Alblas dit najaar starten met de aanleg van een park aan de noordzijde van het plangebied. Een aantal bestaande bomen en watergangen en de archeologische vindplaatsen in het park worden hierbij bewaard. Het park op de kop zorgt voor een verweving van het omliggende landschap met het woongebied.

Foto's: Pieter vd Berg

Deel dit bericht met je vrienden!