vrijdag 4 december 2020

Alles over Alblasserdam

Werkzaamheden aan de Helling

31 augustus 2011 (door Ad van Herk)

ALBLASSERDAM - Op donderdag 1 september 2011 vanaf 20.00 uur gaat de gemeente de deklaag van de asfaltverharding vervangen op de rechterrijbaan van de Helling (kruising Edisonweg-aansluiting met het nieuwe asfalt Ruigenhil). Ook wordt er nieuwe markering aangebracht. De werkzaamheden duren tot vrijdagochtend 2 september 05.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is er een wegomleiding voor het verkeer ‘dorp in’ via de Edisonweg en de Oude Torenweg.

Enkele weken geleden is uit inspectie gebleken dat het asfalt op dit gedeelte van de weg voor een deel haar technische eigenschappen verloren heeft en dat er spoorvorming is opgetreden. Om de veiligheid van het verkeer te waarborgen is besloten de deklaag van dit gedeelte van de weg direct te vervangen.

In de gemeente Alblasserdam worden asfaltverhardingen regelmatig geïnspecteerd op basis van landelijke richtlijnen. Klein onderhoud, zoals het vullen van scheuren, wordt vaak direct uitgevoerd. Groot onderhoud wordt gepland in een meerjaren planning.

Lees meer over:

edisonweg helling
Deel dit bericht met je vrienden!