woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Help de Wereld om Kinderdijk te ontdekken

1 februari 2012

ALBLASSERDAM - Tijd over? Op zoek naar leuk werk? Op zoek naar collega's? Een prachtige werkomgeving midden in een natuurgebied? Contacten met mensen uit heel de wereld? Het Werelderfgoed Kinderdijk is op zoek naar nieuwe vrijwilligers!

 
De Stichting Werelderfgoed Kinderdijk beheert het molencomplex van het dorp Kinderdijk. Het complex staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Op die lijst staan bijvoorbeeld ook de pyramides van Egypte, Paaseiland, de Borobudur en de Chinese Muur. Toeristen komen vanuit heel de wereld naar Kinderdijk. 
Het molencomplex is een schoolvoorbeeld van hoe Nederland er uit zag en ziet in de ogen van de wereld. Polders, dijken, riet, natuur, gemalen en molens. Met daarboven de wolken, de wind en de hemel. Het is het voorbeeld van de Hollandse strijd tegen het water.
Het mooiste werelderfgoed van Nederland wordt bezocht door ruim driehonderdduizend bezoekers vanuit heel de wereld. Japanners, Amerikanen, Engelsen, Fransen, Spanjaarden, Italianen, Chinezen. Echt heel de wereld komt langs en wil bekijken hoe Nederland onder de zeespiegel kan leven. 
In het Werelderfgoed werken ruim zeventig vrijwilligers om het bezoek van de wereld goed te laten verlopen en om de wereld de achtergronden van Kinderdijk te vertellen. Werkzaam achter de kassa, als gastheer of -vrouw in het Wisboomgemaal of als gids, de mobiele vraagbaak voor bezoekers. 
 
Zaterdag 11 februari opent het Werelderfgoed Kinderdijk haar deuren speciaal voor kandidaat-vrijwilligers. Kom kijken in Kinderdijk, kom praten met vrijwilligers en ontdek wat er hier zo fantastisch is. Meld je aan via werkgroepvrijwilligers@gmail.com of bel met Peter Paul Klapwijk van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk op 078-6912830.
 
Neem de tijd en kom de wereld begroeten in Kinderdijk. Help het Werelderfgoed Kinderdijk om haar bezoekers te ontvangen. Leer zelf over molens, waterbeheersing en de ons omringende natuur, en vertel het door.
 
Wie: Enthousiaste kandidaat vrijwilligers
Wanneer: Zaterdag 11 februari, 13.30 uur
Wat: Kennismakingsdag Vrijwilligers Kinderdijk
Waar: Wisboomgemaal
Overwaard 3
2961 AT Kinderdijk
Deel dit bericht met je vrienden!