zaterdag 10 april 2021

Alles over Alblasserdam

Alblasserdam houdt kans op nacompetitie

8 april 2012 (door Ad van Herk)

ALBLASSERDAM - Door een terechte 2-1 overwinning op Oranje Wit houdt Alblasserdam nog een kleine kans op nacompetitie. Via een hoge eindklassering zou er dan een periodetitel kunnen worden overgenomen ter verlenging van het seizoen.

Oranje Wit kwam met grootse plannen naar Sportpark Souburgh en probeerde Alblasserdam vanaf het begin achteruit te drukken. De Buizertbrigade kwam daar met goed veldspel echter makkelijk onderuit en creëerde diverse grote kansen. In de achtste minuut kopte Sharog Susani voor leeg doel over. Tien minuten voor rust schoot Jeffrey Beek vanaf de hoek van de ‘zestien’ schitterend de 1-0 binnen. Alleen voor de keeper had Richard van de Berg de voorsprong nog kunnen verdubbelen, maar de Dordtse sluitpost bracht ternauwernood redding.

In de tweede helft liep het minder lekker bij de Damdorpers. Via een kopbal kwam Oranje Wit ruim een kwartier voor tijd langszij. Alblasserdam veerde na die treffer weer enigszins op en vanuit de kluts scoorde Niels Bijl de 2-1. Nadien was ook de ingevallen John van Krimpen nog dichtbij een doelpunt, maar gescoord werd er niet meer. Op tweede paasdag wordt het restant van Alblasserdam – De Zwerver, bij een tussenstand van 0-0, hervat.

Tevens vermeldenswaardig was dat nadat grensrechter Jaap Bakema geblesseerd uitviel een 72-jarige oud-speler en oud-trainer van Alblasserdam, namelijk Wout Plaisier, de vlag ter hand nam en de scheidsrechter in het vervolg van de wedstrijd voorbeeldig assisteerde.

Lees meer over:

voetbal oranje-wit
Deel dit bericht met je vrienden!