woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Burgemeester Blase benoemd tot waarnemend burgemeester Hardinxveld-Giessendam

16 april 2012

ALBLASSERDAM - Burgemeester Bert Blase van de gemeente Alblasserdam is per 17 april 2012 ook waarnemend burgemeester van de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Het gaat om een tijdelijke aanstelling van naar verwachting één jaar. Blase gaat deze functie combineren met zijn huidige functie van burgemeester van Alblasserdam. In Alblasserdam blijft hij zijn functie onverminderd uitoefenen in verbinding met de samenleving. In Hardinxveld-Giessendam zal hij zich vooral bezig gaan houden met de bestuurlijke organisatie.

Blase volgt Maria Wiebosch op die op 16 april 2012 haar functie heeft neergelegd. Het geschade vertrouwen van de gemeenteraad in het functioneren van de burgemeester is hiervoor de aanleiding.

Eind vorige week heeft de Commissaris van de Koningin (CdK) de heer Franssen het gemeentebestuur van Alblasserdam benaderd. Hiertoe heeft een gesprek met de fractievoorzitters plaats gevonden. Ook het college is geconsulteerd. De CdK heeft verzocht of burgemeester Blase ingezet kan worden in de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Volgens de CdK heeft Blase de juiste competenties en ervaring, o.a. opgedaan in de tijd dat Alblasserdam in zwaar weer zat, om in Hardinxveld-Giessendam het burgemeesterschap waar te nemen.

Alblasserdamse samenleving
Het gemeentebestuur heeft positief op dit verzoek gereageerd. Het wil aan dit verzoek voldoen omdat Alblasserdam bestuurlijk op orde is en daarmee de positie heeft om (tijdelijk) een andere gemeente te helpen. Wel hecht het gemeentebestuur eraan dat de burgemeester zijn rol blijft spelen in de verbinding met de Alblasserdamse samenleving. Zo is hij in Alblasserdam gewoon aanwezig op Koninginnedag, de lintjesregen, 4 en 5 mei, bedrijfsbezoeken, evenementen, etc. Daarnaast leidt hij de vergaderingen van het college en de gemeenteraad (in beide gemeenten) en blijft hij in functie als lid van het Drechtstedenbestuur.

Burgemeester Blase heeft aangegeven dat hij graag aan dit verzoek wil voldoen:
"Het gemeentebestuur en de ambtelijke organisatie hebben in verbinding met de samenleving de afgelopen jaren hard gewerkt om Alblasserdam nieuw elan te geven. Deze ervaring kan ik uitstekend benutten bij de opdracht in Hardinxveld-Giessendam.

De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat Alblasserdammers graag hard werken, maar tegelijk een ander te hulp schieten als het nodig is. Zo zit ik ook in elkaar. Dus wil ik zeker een buurgemeente helpen. Qua werk zal ik er gedurende die tijd een tandje bovenop moeten zetten. Bovenaan staat voor mij natuurlijk dat de inwoners van Alblasserdam op dezelfde manier op me kunnen blijven rekenen."

Lees meer over:

burgemeester blase
Deel dit bericht met je vrienden!