maandag 12 april 2021

Alles over Alblasserdam

Pieter van den Hoogenband ontvangt namens Metakids €10.420,-

26 mei 2012

ALBLASSERDAM – Pieter van den Hoogenband heeft namens Metakids tijdens het twaalfde minibedrijventoernooi bij voetbalvereniging Alblasserdam een cheque ter waarde van €10.420,- in ontvangst genomen. De Olympisch zwemkampioen was er zeer opgetogen mee, daar dit geld wordt ingezet voor wetenschappelijk onderzoek naar stofwisselingsziekten bij kinderen.

Aan het minibedrijventoernooi deden twintig teams mee en werden door zestien andere bedrijven een sponsorbijdrage geleverd. Voor de kinderen waren er luchtkussens en pannaveldjes terwijl DJ Jamie de middag van muziek voorzag. Maar uiteindelijk draaide het natuurlijk allemaal om Metakids.

“Het is nu de vijfde keer dat we dit toernooi voor Metakids organiseren”, legt organisator Frank Bosch uit. “We willen er graag aan meewerken dat dit goede doel meer bekendheid krijgt bij het grote publiek. Qua ziektes is dit bij kinderen namelijk doodsoorzaak nummer één en dat moet met alle macht worden teruggedrongen.”

Het treffendst werd dit in een filmpje vertolkt door een vader van een kind dat met een stofwisselingsziekte kampt. “Er is zo weinig over bekend dat meer onderzoek hard nodig is. Een kind met een stofwisselingsziekte heeft zijn weerslag op het hele gezin. Er is 24 uur per dag zorg nodig.
Voor ons kind is het misschien te laat, maar als anderen dit bespaard zou kunnen blijven dan is ons dat alles waard.”

De deelnemers en toeschouwers genoten deze dag van een potje voetbal, het warme weer, een verloting en de afsluiting vond plaats door middel van een barbecue.

Deel dit bericht met je vrienden!