woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Alblasserdam gedeeld eerste in 1C

17 september 2012

ALBLASSERDAM - Op eigen veld versloeg Alblasserdam GPC Vlissingen met 3-2. In deze wedstrijd waren twee verschillende helften te zien. In de eerste domineerden de Damdorpers en in de tweede vochten de Zeeuwen goed terug. Op de ranglijst in de eerste klasse C moet de Gouman-elf alleen VVGZ op basis van doelsaldo voorlaten.

Alblasserdam begon goed aan de wedstrijd en nam vanaf het eerste fluitsignaal direct het heft in handen. GPC kwam in dit gedeelte van de wedstrijd nauwelijks over de middellijn. De beleving die verwacht mag worden was duidelijk niet echt aanwezig. Toch was er af en toe van de gastheren slordig veldspel te zien, waardoor spaarzaam een kleine tegenaanval kon worden opgezet. Echter zonder resultaat, daar Alblasserdam verdedigend de zaken goed voor elkaar had.

De vele aanvallen leidde al in de zevende minuut voor een vroege voorsprong van 1-0. Carlo Diaz kon op aangeven van dichtbij de bal achter doelman Leijer deponeren. Verwacht werd dat GPC nu wakker zou zijn en de beleving en strijd terug zou keren, maar dit gebeurde niet.
Dezelfde Carlo Diaz zorgde ook in de 40e minuut voor de 2-0. Na een goede aanval over rechts liet deze van afstand een onhoudbaar schot los. Eigenlijk had de stand na 45 minuten al veel hoger moeten zijn, indien er zorgvuldiger met de geboden kansen was omgesprongen.

Nadat beide elftallen ongewijzigd uit de kleedkamers waren gekomen werden de rollen omgedraaid. GPC kwam meteen fel uit de startblokken en drukte Alblasserdam terug op de eigen helft. Wat er door trainer Geelhoed in de rust is gezegd is niet bekend, maar zichtbaar was dat er nu wel volop strijd werd geleverd. In de 67e minuut resulteerde dit in de 2-1. Zilvano Tuhuleruw kon na een snelle aanval de bal met een boog over doelman Martijn Baan heen knallen. Twee minuten later werd het zelfs 2-2. Na weer een goed opgezette aanval zorgde een ingezette sliding van Sonny Schouten voor de doelmond op Remon de Vlieger voor een eigen doelpunt van eerstgenoemde.  

In het laatste gedeelte herpakte Alblasserdam zich weer enigszins en ging op zoek naar de winst in dit duel. In de tachtigste minuut kwam dan ook eindelijk de 3-2 op het scorebord. Een houdbaar afstandschot van Sharog Susani passeerde de aan de grond genagelde doelman Leijer. Toch ging GPC hierna niet bij pakken neer zitten. Twee gevaarlijke momenten hadden nog voor verlies van de thuisploeg kunnen zorgen, maar met tweemaal de paal en een van de lijn gehaalde bal hadden zij geen geluk.  

Hiermee bleven de punten op Souburgh en treft Alblasserdam volgende week zaterdag het sterke Oranje Wit in een uitwedstrijd.

Lees meer over:

voetbal vvgz
Deel dit bericht met je vrienden!