woensdag 20 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Boomfeestdag in nieuwbouwwijk Alblasserwerf

18 maart 2013

ALBLASSERDAM - Woensdag 20 maart 2013 viert de gemeente Alblasserdam de jaarlijkse boomfeestdag. Dit jaar is het thema “Bomen maken Gezond”. Leerlingen van groep 8 van de PCBS De Boeg zullen samen met wethouders Cardon (Buitenruimte) en Veerman (Ruimtelijke ordening/project Alblasserwerf) bomen planten aan de Kade in de nieuwbouwwijk Alblasserwerf. Iedereen is van harte welkom.

De Boomfeestdag is een landelijk initiatief, dat is bedoeld om kinderen het belang van bomen in de natuur te tonen. Jaarlijks planten ruim 100.000 kinderen op Boomfeestdag bomen langs straten en pleinen, in parken en bossen, verspreid over het hele land. Meer informatie is te vinden op www.boomfeestdag.nl.
 
Programma
Het programma voor de boomfeestdag in Alblasserdam ziet er als volgt uit:
 
9.20 uur: De leerlingen van groep 8 van de PCBS De Boeg starten met een speurtocht in het Lammetjeswiel (entree aan De Savornin Lohmanweg). De speurtocht heeft als doel de kinderen op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met het herkennen van bomen en struiken.
 
10.30 uur: Vertrek van de leerlingen van groep 8 naar de plantlocatie in de wijk Alblasserwerf.
 
10.45 uur: Korte toespraak door wethouder Veerman en het planten van de eerste boom door een aantal kinderen samen met wethouders Cardon en Veerman. 
 
11.00 uur: Onder begeleiding van de buitendienst van de gemeente planten alle kinderen de overige bomen.
 
11.40 uur: Prijsuitreiking door wethouder Cardon aan de winnaars van de speurtocht en afsluiting van de 'Boomplantdag.".
 
Zowel de locatie van de speurtocht als de plantlocatie zijn te herkennen aan vlaggen.
Deel dit bericht met je vrienden!