woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Ondertekening Horecaconvenant

20 maart 2013 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Op vrijdag 22 maart 2013 om 15.30 uur vindt de ondertekening van het horecaconvenant plaats in de burgerzaal van het gemeentehuis van Alblasserdam.

Het horecaconvenant wordt ondertekend door burgemeester B. Blase van de gemeente Alblasserdam, dhr. M. Oudshoorn van de Politie Alblasserdam en de Alblasserdamse horeca-ondernemers.
 
Met de ondertekening formaliseren horeca, gemeente, politie en het OM enkele afspraken die de kwaliteit van het uitgaan in het algemeen moeten bevorderen en die tevens de veiligheid in brede zin optimaal moeten dienen. Verder brengt het de verschillende partijen (nog nader) met elkaar in contact, verbetert het de communicatie, vergroot het de bekendheid met elkaars taken en stimuleert het de lokale samenwerking.
 
Een kleine greep uit de afspraken:
-         De gemeente Alblasserdam draagt zorg voor de aanwezigheid van voldoende afvalbakken, vandalismebestendig straatmeubilair, voldoende sociale verlichting in en rondom horecaondernemingen en goed bereikbare parkeermogelijkheden voor auto’s, fietsen en bromfietsen van bezoekers en bewoners.
-         De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid verricht bij meldingen van geluidsoverlast altijd een geluidsmeting.
-         Bij normale omstandigheden zijn er van zaterdagnacht op zondagmorgen twee politieagenten in Alblasserdam beschikbaar.
-         De horecaondernemer zal geen acties organiseren waarbij er voor een vast bedrag onbeperkt gedronken kan worden.
-         De horecaondernemer spant zich in om de jeugdigen jonger dan 16 jaar na 22.00 uur te weren.
-         Naast de wettelijke plicht van de horecaondernemer met betrekking tot het niet toelaten van bepaalde personen kan de horecaondernemer, wanneer een persoon of personen in de inrichting strafbare feiten pleegt of plegen, of het vermoeden daarvan, zich daar ernstig misdragen en/of niet voldoen aan de huisregels, deze personen de toegang tot zijn inrichting ontzeggen.

Lees meer over:

burgemeester horeca gemeentehuis
Deel dit bericht met je vrienden!