woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Echtpaar Sintruije 60 jaar getrouwd

27 maart 2013 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Het was vandaag, dinsdag 26 maart 2013, exact 60 jaar geleden dat zij elkaar het jawoord gaven. Hij, Jo Sintruije, geboren te Bleskensgraaf, ontmoette zijn Co Bakker, geboren te H.I.Ambacht, tijdens de zg. meidenmarkt in Alblasserdam. Die meidenmarkt, zo legt Jo uit, dat was het stuk bij de Dam, waar men rondjes liep. Ze liepen elkaar als het ware tegen het lijf en die liefde is nooit meer overgegaan.

Via de marine ging Jo werken bij Kloos Kinderdijk. Een baan voor de rest van z'n leven, want hij heeft het 40 jaar volgehouden. Co Bakker heeft gewerkt in de sigarettenfabriek en op het naai-atelier. Samen hebben zij drie zoons en zes kleinkinderen. Via de Kinderdijk, de A.G.Smitstraat en de Polderstraat wonen ze momenteel in de Alblashof en ze hebben het er goed naar de zin. Ze hopen hun diamanten huwelijk te vieren in de Alblashof en ze doen dit samen met hun kinderen, kleinkinderen en 10 medebewoners.

Foto gemaakt door Peter Stam

Lees meer over:

burgemeester alblashof dam
Deel dit bericht met je vrienden!