woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

"Asbest Nedstaal Nee" wil spreektijd

8 april 2013 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Willem Schulpen van 'Comité Asbest Nedstaal Nee' wil naar aanleiding van de gebeurtenissen van vandaag (maandag 8 april) op korte termijn een gesprek met Burgemeester Bert Blase van Alblasserdam, en wil spreektijd hebben tijdens de eerstvolgende raadsvergadering van 9 april.

Schulpen in een open brief aan de burgemeester: "Zoals je bekend hebben wij op vrijdag 8 februari tijdens ons overleg al onmiskenbaar duidelijk gemaakt dat ons was bekendgemaakt dat er al veel langer asbesthoudend metaalschroot bij Nedstaal wordt verwerkt. Wij hebben hier ook onder meer ‘kassensloopschroot’ bij genoemd. Kennelijk blijken wij in alles gelijk te hebben / krijgen (Onze bewering van Jarenlange Overschrijdingen van Milieunormen en ook nu weer....)!"
 
Schulpen betoogt verder: "Het kan nu toch niet zo zijn dat de directie van Nedstaal nu beweert ‘dat het een eenmalig incident is’.....(wir haben es nicht gewusst) terwijl wij uit diverse bronnen hebben vernomen dat het al heel lang gebeurt. Dat moet intern bekend geweest zijn. Dat kan niet anders. Ook is ons inmiddels meer bekend geworden over ‘de herkomst en oorzaak van het gas van het Pan Inbranden (!)’ waarover de OZHZ zich nog steeds in stilzwijgen hult. De vraag is ook hier: Waarom en nog meer waartoe doet OZHZ dat? (Doodzwijgen?)"
 
Aldus Willem Schulpen.
 
 

Lees meer over:

burgemeester asbest nedstaal
Deel dit bericht met je vrienden!