donderdag 3 december 2020

Alles over Alblasserdam

MetDeZon wint veiling groepsaankoop zonnepanelen

10 april 2013

DRECHSTEDEN - Op 2 april vond de veiling plaats van de groepsaankoop zonnepanelen Drechtsteden; SamenZonneEnergie. Na een spannende veiling met 18 rondes heeft MetDeZon de veiling gewonnen met een indrukwekkend scherp bod. Vanaf maandag 15 april ontvangen alle 3.277 deelnemers een persoonlijk aanbod, waarna ze tot en met 19 mei de tijd hebben om het te accepteren.

MetDeZon
De Drechtsteden en de organisatie iChoosr zijn enthousiast over de winnende leverancier en de aangeboden pakketten. MetDeZon is in 2008 opgericht als een onafhankelijk advies- en uitvoeringsbureau voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Inmiddels is MetDeZon, met meer dan 11.000 verkochte zonnestroom systemen, één van de grootste spelers op de Nederlandse markt met meer dan 25 medewerkers. MetDeZon is gevestigd in De Rijp, in Noord-Holland.
 
Het aanbod
MetDeZon heeft de veiling gewonnen met een aanbod dat 22,3% onder het gemiddelde van de eerste veilronde lag. Daardoor liggen de prijzen van de pakketten onder de prijzen die SamenZonneEnergie als indicatie op zijn website had vermeld. Als slechts 30% van de ingeschreven deelnemers accepteert, dan komen er in de komende vijf maanden 10.000 zonnepanelen bij! Dat vertegenwoordigt een jaarlijks vermogen van 2,5 MW. De verduurzaming van Zuid-Holland krijgt via deze groepsaankoop dus een stevige duw in de rug.
 
Subsidie
Hoewel zonnepanelen ook zonder subsidie rendabel zijn,maakt het de aanschaf van zonnepanelen voor velen nóg aantrekkelijker. De overheid heeft tot en met 28 december 2013 een subsidie beschikbaar gesteld van bijna € 51 miljoen voor de aanschaf van zonnepanelen, waarvan op dit moment nog ruim € 22 miljoen beschikbaar is. De subsidie kan worden aangevraagd voor 15% op de materialen (voor pakketten vanaf 3,5 kW, oftewel meer dan 14 panelen geldt een afwijkende berekening), tot een maximum van €650. Deelnemers aan deze groepsaankoop  kunnen dus dubbel profiteren: Een scherpe prijs èn subsidie.
 
Humana
Deelnemers die het aanbod accepteren steunen ook Humana. Humana zet zich onder meer in voor het opleiden van elektriciens in Malawi zodat zonne-energie daar gebruikt kan worden in gebieden die verder geen energievoorziening kennen. Voor elke deelnemer die het bod accepteert, draagt iChoosr € 5 af ten behoeve van dit project van Humana. 

Lees meer over:

zonnepanelen groepsaankoop
Deel dit bericht met je vrienden!