woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Ralph Hofwegen keert terug bij voetbalvereniging Alblasserdam

29 april 2013 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Ralph Hofwegen keert terug bij voetbalvereniging Alblasserdam. De negentienjarige spits voetbalde in de afgelopen twee jaar bij Sparta A1. In het nieuwe seizoen zal hij de huidige eersteklasser uit het Damdorp komen versterken.

Het voetbaltalent ziet de overgang naar Alblasserdam vooral als tussenstap. “Ik keer terug bij mijn oude club om van daaruit weer een stapje hogerop te kunnen gaan maken in de toekomst”, aldus Hofwegen. “Ik wil er tevens het plezier in het voetbal terugvinden. In het afgelopen seizoen kwam ik weinig aan spelen toe omdat ik mijn middenvoetsbeentje brak. Ik wil graag weer veel speelminuten maken.”
 
Op vijftienjarige leeftijd debuteerde Hofwegen in de hoofdmacht van Alblasserdam. Daarna speelde hij een vol seizoen in de selectie, scoorde in een oefenduel tegen Feyenoord, en mocht twee jaar in de jeugd van Sparta ervaring opdoen.
 
Het is nog onduidelijk in welke klasse hij zal uitkomen. Alblasserdam kan dankzij het binnenhalen van de eerste periodetitel via de nacompetitie promotie  naar de hoofdklasse afdwingen, maar dan moet de ploeg nog wel de degradatiestreep onder zich laten.
 
Hofwegen: “Ik hoop dat Alblasserdam weet te promoveren naar de hoofdklasse. Dat zal echter wel heel lastig worden. Ze moeten weer op zoek naar de juiste vorm en wie weet wat er dan mogelijk is.”

Lees meer over:

voetbal vv alblasserdam
Deel dit bericht met je vrienden!