donderdag 4 maart 2021

Alles over Alblasserdam

Gezellige drukte tijdens de Kroningsdag

1 mei 2013 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Het was op deze Kroningsdag de gehele dag gezellig druk in ons dorp 

Op verschillende plaatsen kon iedereen op vrijmarkten op zoek gaan naar koopjes. Vanaf half elf werd het op het Raadhuisplein steeds drukker en gezelliger. Eerst kon men zijn hart ophalen bij de vrijmarkt langs de haven, en om elf uur, toen het Raadhuisplein redelijk vol gestroomd was, begon daar de traditionele aubade, geopend door de burgemeester en de voorzitter van het Oranjecomite. De aubade werd begeleid door Soli Deo Gloria. 

Vanaf tien uur, was hier ook live de abdicatie-plechtigheid op een groot scherm te volgen. Na het uitdelen van een groot aantal ballonnen, begon precies om elf uur de aubade met het zingen van een aantal traditionele koninginnedagliederen. Na het laatste lied werden de ballonnen onder luid gejuich opgelaten.

Na deze toch wel plechtige aubade, kon men zich naar andere plaatsen in het dorg begeven. Wilde je nog een kans op een mooi koopje scoren, dan had je daar in de 'Drentse Buurt' een goede kans voor, want de bewoners van deze wijk hadden een uitgebreide vrijmarkt georganiseerd,

De gehele verdere dag, was er voor groot en klein van alles te doen in ons dorp. Het geheel werd rond half elf afgesloten met een spetterende vuurwerkshow.

Foto's: Joop Aret


Lees meer over:

raadhuisplein drentse buurt
Deel dit bericht met je vrienden!